Web Analytics
More
    Reklāma

    Logitech G Fits bezvada datorspēļu austiņu apskats – tās pašas spēs ieņemt auss formu

    Jaunākie raksti

    Logitech videospēļu aksesuāru piedāvājumā var atrast ļoti interesantas un jaunas bezvadu austiņas Logitech G Fits, kuras spēs ieņemt auss formu, pateicoties īpašajai uzbūvei un uzgaļiem. Tas nodrošinās iespēju tām turēties ļoti cieši, kā arī nodrošinās pēc iespējas labāku pasīvo trokšņu slāpēšanu. Katrā ziņā šīs interesantā dizaina austiņas bija patīkams pārsteigums, jo tās bija ērti lietot pat Apple ekosistēmā, kā arī skanējums un turēšanās ausīs tiešām bija laba.

    Šis noteikti ir viens no lielākajiem pārsteigumiem no Logitech, jo ierasti no zīmola pieejamas lielās over-ear dizaina austiņas, taču tagad būs iespējams lietot ļoti kvalitatīvas un savā ziņā oriģinālas bezvadu austiņas. Tās būs lielisks papildinājums tiem, kuri ikdienā vairāk nododas mobilo spēļu baudīšanai, kā arī tiem, kuri ir noguruši no nebeidzamās vadu burzmas.

    Reklāma

    Tehniskā specifikācija

    • Saderība: PC, Mac, PlayStation 4/5, Nintendo Switch, viedtālruņi
    • Savienojumi: Bluetooth 5.2, USB Type-C un USB Type-A
    • Skaļruņi: 10mm
    • Pretestība: 16Oms
    • Frekvences: 20Hz – 20KHz
    • Hi-Fi DAC/Amp: ESS 9281 Pro
    • Mikrofons: 100Hz – 8KHz, jutība 106 ± 3dB
    • Svars: 7.2g katra austiņa
    • Aksesuāri komplektā: uzlādes kārbiņa, USB-A/USB-C adapteris Logitech Lightspeed
    • Cena: sākot no 235 EUR (Logitech oficiālā cena 249 EUR)

    Izskats

    Logitech G Fits uzreiz būs pamanāmas no malas, jo parasti bezvadu austiņas ir ar nelielu kājiņu, kas izbīdās no ausīm vai tās pilnībā iekļaujas ausī. Tikmēr Logitech radītajām austiņām ir izteikti lielas iekšējās gumijas, kurām ir sava lietošanas nozīme, par ko pastāstīšu vēlāk. Tāpat bezvadu austiņu ārējā daļā būs redzama pietiekami liela un taisna, aptuveni 3cm gara kājiņa.

    Var teikt, ka Logitech G Fits atgādinās T burta vai krusta formu, jo skaļrunis un gumija pie kājiņas fiksēsies pa vidu. Materiāliem izmantota plastmasa, tā kā nekas oriģināls šajā ziņā. Tomēr kā iepriekš minēju, tad ļoti izteikta būs gumijas daļa, kas tiks ievietota ausī, jo tā diametrā būs aptuveni 1cm. Šāds dizains un risinājums radīts ar vienu domu, lai bezvadu austiņas lieliski iegultos un individuāli pielāgotos lietotāja ausīm. Par to rūpēsies Logitech radītais LIGHTFORM risinājums.

    Vienas austiņas svars būs 7.2g, un izmērs 35 x 22.8 x 24.5mm, bet pašu draiveru lielums ir 10mm. To krāsa būs klasiski melna vai balta, bet patīkami, ka izmantota tieši matēta melnā krāsa, kas tās padara mazāk uzkrītošas, par ko rūpēsies neparastais dizains. Arī uzlādes kārbiņa būs veidota no plastmasas un būs melnā krāsā ar neona dzeltenu iekšpusi. Kārbiņa būs ovālas formas ar viegli aizveramu vāciņu, kas gan nefiksēsies ar magnētu, bet vienkārši aizvērsies.

    Lietošanas gaitā novēroju, ka, aizverot kārbiņu, vāciņš diezgan brīdi kustējās eņģes vietā. Tikmēr atvērtā stāvoklī tas bija ļoti stingrs un stabils. Šo gribētos uzskatīt par uzbūves nepilnību. Kārbiņas aizmugurē atradīsies USB-C pieslēgties, caur kuru varēs veikt uzlādi. Kā jau ierasts Logitech G sērijas produktiem, tad gan austiņu sānos, gan uz kārbiņas vāka būs redzams G burts, kas apzīmē šo produktu sēriju.

    Lightform tehnoloģija

    Logitech G Fits bezvadu austiņas ir aprīkotas ar īpašiem uzgaļiem, kuros atrodas želejveida viela, kurai ir iespējams ieņemt lietotāja auss formu. Tādējādi tās spēj nodrošināt pēc iespējas labāko turēšanos ausī, nosedzot visas liekās atveras, kā arī ļauj sniegt labāku pasīvo trokšņu slāpēšanu.

    Uzstādot jaunas austiņas, mobilajā lietotnē kā pirmā lieta tiek piedāvāta austiņu pielāgošana ausīm, kas tiek panākts ar želejveida vielas uzsildīšanu. Jā, austiņām ir iebūvēta sildīšanas sistēma, kas saslldīs šo vielu, lai tā ieņemtu auss formu. Pirmais solis pēc austiņu palaišanas būs tās stingri ievietot ausīs, pēc kā vienas minūtes garumā notiks sildīšanas un auss formas ieņemšanas process. Logitech to nodēvējis par Lightform procesu.

    Jāatzīst, ka sākumā bija sajūta, ka austiņas manās ausīs turās ļoti slikti, un pirmo reizi pieķēru sevi pie domas, ka es pievienošas tam lietotāju pulkas, kuri sūdzas par AirPods izkrišanu no ausīm. Taču veicot formas pielāgošanu un turpinot lietot G Fits austiņas, sapratu, ka tās ausīs turas ļoti labi un stingri. Acīmredzot Logitech ir strādājis pie šīs tehnoloģijas un atradis risinājumu, kas strādā.

    Tāpat šī tehnoloģija nodrošina ļoti labu pasīvo trokšņu slāpēšanu, tāpēc ka tiek nosegta liela daļa iekšējās auss. Kā arī pielāgošanās tehnoloģija vismaz teorētiski sniedz iespēju šai gumijas daļai pielāgoties katram lietotājam individuāli. Pat ja tas vairāk izklausās tehniski skaisti, tad ausu sildīšana bija patīkams process, kuru pavada arī neliels krāsu šovs.

    Skanējums un lietošana

    Kā jau aprakstīju iepriekšējā sadaļā, tad šīm austiņām būs ļoti laba pasīvā trokšņu slāpēšana, un tas pateicoties gan lielajai gumijas daļai, gan spējai pielāgoties auss formai. Tomēr Logitech G Fits nebūs aprīkots ar aktīvo trokšņu slāpēšanu, kas pie to cenas liekas kā mīnuss. Kā norāda uzņēmums, tad pateicoties Lightform tehnoloģijai, šim bezvadu austiņām ir labākā pasīvā trokšņu slāpēšana tirgū.

    Kopumā skanējums man likās ļoti labs. Skaņa bija gan skaidra, gan bija dzirdami pietiekami basi, bet austiņas varētu arī skanēt nedaudz skaļāk, taču tad jārēķinās, ka var būt skaņas izkropļojumi. Ļoti noderēs plašās skaņas pielāgošanas iespējas, taču tam būs nepieciešams izmantot speciāli radīto Logitech G Fits lietotni telefonā.

    Šīs austiņas principā var uzstādīt vienīgi ar viedtālruņa un lietotnes palīdzību, caur kuru notiks auss formas ieņemšanas, bet pēc tam būs iespējams mainīt dažādus skaņas profilus. Varēs izvēlēties no pieciem iepriekš izveidotajiem, kas derēs mūzikas klausīšanai vai videospēļu baudīšanai, vai izcels balsi. Tāpat varēs veidot savus skanējuma profilus, pielāgojot dažādu frekvenču skanējumu. Variāciju būs ļoti daudz, un to noteikti novērtēs lietotāji, kuriem nepieciešams veikts savus skanējuma pielāgojumus.

    Logitech G Fits darbosies gan Bluetooth režīmā, gan ar speciālo USB uztvērēju, ko vislabāk izmantot datoram. Attiecīgi šis uztvērējs ļaus izmantot Logitech G Hub programmu datorā, tomēr pārāk daudz iestatījumu nebūs iespējams mainīt. Vienīgi USB uztvērējs noderēs tam, ka varēs ātri pārslēgties starp divām ierīcēm. Proti, Bluetooth savienojums telefonā, bet adapteris datorā. Ar trīs sitieniem pa jebkuru no abām austiņām, notiks ierīces nomaiņa. Nebija jūtama kāda skaņas aizture, kas ir īpaši svarīgi bezvada austiņu kontekstā. Stabilāku savienojumu nodrošinās USB adapteris, ko Logitech sauc par Lightspeed tehnoloģiju.

    Jāpiezīmē, ka G Fits bezvadu austiņas ļoti ātri savienojās arī ar iPhone, ko var novērot AirPods gadījumā, kas arī bija patīkams pārsteigums. Pēc pirmās sinhronizācijas, tās vienmēr tika atpazītas un notika savienošanās. Vienīgi slēdzoties starp telefonu un datoru, brīžiem bija grūti saprast, pie kuras iekārtas austiņas šobrīd pieslēgušās, un tās pašas nespēja pateikt, no kuras ierīces konkrētajā brīdī būtu jāveic atskaņošana.

    Austiņas spēs atpazīt uzsitienus pa sānu, kas man joprojām liekas ērtāk nekā kājiņu spiešana citos modeļos. Piesietienu ir vieglāk un ātrāk veikt, kā arī to var izdarīt caur cimdiem, kad ir auksts laiks. Logitech G Fits atpazīs gan vienu, gan divus un pat trīs piesitienus. Lietotājam būs iespēja izvēlēties no dažādām funkcionalitātēm, kuras pielāgot katrai austiņai. Piemēram, pārslēgt dziesmu, mainīt skaļumu vai izsaukt balss asistentu.

    Logitech G Fits lietotnē būs iespējams ziņot par austiņu nepilnībām. Piemēram, nav pietiekami labs skanējums vai tās pārāk labi neturas ausīs. Būs nepieciešams veikt galvas un abu ausu skenējumu, kas tālāk tiks nodots atbalsta dienestam, kuri sola sniegt ieteikumus, ko nepieciešams uzlabot lietošanā.

    Vismaz uz papīra šīm austiņām ir ļoti ilgs darbības laiks. Bluetooth savienojumā tās darbosies līdz pat 10 stundām, bet kārbiiņa nodrošinās vēl papildu 12 stundu darbību. Tikmēr izmantojot Lightspeed savienojumu caur adapteri, darbības laiks samazināsies līdz 7.5h, kas tāpat ir iespaidīgi. Šis gan attiecas uz mūzikas klausīšanos, tikmēr sarunu laiks attiecigi 6.5 vai 4.5 stundas.

    Jāpiezīmē, ka testu laikā austiņas neizlādējās, kā arī kārbiņu uzlādēju tikai vienu reizi, tā kā darbības laiks ir atbitstošs. Protams, tādam tam arī būtu jābūt, lai izturētu ilgās stundas, kas veltītas videospēļu baudīšanai. Vienīgais ierobežojums, ko saskatīju, ir neesošā bezvadu uzlādes iespēja austiņu kārbiņai, kas tagad ir diezgan izplatīta lieta.

    Kaut arī šīs austiņas ir paredzētas videospēļu entuziastiem, kas nozīmē arī sarunas daudzspēlētāju režīmos, tomēr mikrofonus nevar kā īpaši izcelt. Arī no Logitech puses nenāk skaļu paziņojumu, tik cik austiņās ir iebūvēti divi mikrofonu, kas radīti tā, lai koncentrētos uz skaņu, kas nāk no priekšas. Tātad pēc iespējas labāk nolasītu balsi.

    Nobeigumā

    Apskata beigās varu pievienoties citiem jomas ekspertiem, kuri norādījuši uz daudzajām Logitech G Fits bezvada austiņu labajām lietām. Tām būs lielisks skanējums un pasīvā trokšņu slāpēšana, ko nodrošinās auss pielāgošanās iespējas jeb Logitech Lightform tehnoloģija.

    Kaut arī sākumā forma var šķist nedaudz smieklīga un austiņas masīvas, tomēr tās ļoti labi turēsies ausīs pat pie dinamiskām galvas kustībām, taču netiks pazaudēta austiņu pozīcija un skanējums. Logitech G Fits mobilā lietotne nodrošinās plašas skanējuma pielāgošanas iespējas dažādām lietotāja vēlmēm.

    Bluetooth savienojums būs stabils un ātrs, bet papildu USB adapteris nodrošinās ērtu pārslēgšanos starp divām ierīcēm. Iespējams, ka austiņas tomēr vairāk saistīsies ar mobilā telefona lietošanu un mobilajām spēlēm, tomēr tās var lieliski noderēt lietošanai ar datoru. Visa visumā ļoti kvalitatīvi nostrādātas bezvadu austiņas no Logitech, paturot prātā savu mērķa auditoriju, kas ir videospēļu profesionāļi un entuziasti. Nemaz nerunājot par pietiekami ilgo darbības laiku.

    Vienīgais mīnuss no manas puses ir pietiekami augstā cena, kas ir 249 EUR, un šajā cenu kategorijā atradīsim konkurentus no Sony, Samsung, Jabra un 1MORE, kam jau ir aktīvā trokšņu slāpēšana un līdzīga tehniskā specifikācija.

    Man patika

    • Ātrais Bluetooth savienojums ar iPhone
    • Ilgais darbibas laiks ar vienu uzlādi
    • Austiņu noturība ausīs

    Man nepatika

    • Augstā cena
    • Aktīvo trokšņu slāpēšanas trūkums
    • Problēma ātri noteikt aktuālo savienojuma stāvokli starp divām ierīcēm
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    02.03.2023 13:27

    tagad jāgaida austiņas, kuras prot slāpēt visus trokšņus, ne tikai selektīvi pasīvos vai aktīvos ;)

    Reklāma