Web Analytics
More
    Reklāma

    Iespējams, tikai gaidāmie iPhone 15 Pro modeļi saņems Wi-Fi 6E atbalstu

    Jaunākie raksti

    Sāk iezīmēties konkrētākas baumas par rudenī gaidāmajiem Apple iPhone 15 viedtālruņu modeļiem. Kā norāda ziņotāji, tad šis gads varētu iezīmēt lielākas atšķirības starp klasiskajiem un Pro sērijas modeļiem, kas pēdējos gados bija kļuvuši ļoti līdzīgi.

    Reizē ar tehnisko un funkcionālo atšķirību, Apple būs iespēja pacelt Pro modeļu cenu, balstoties uz atšķirībām, kā arī tos pozicionēt par labākajiem flagmaņu telefoniem. Jaunākā informācija liecina, ka tikai iPhone 15 Pro modeļi saņems Wi-Fi 6E atbalstu, kamēr iPhone 15 tiktu pie Wi-Fi 6 atbalsta.

    Par to liecina publicētā dokumentācija, kurā redzams, ka modelim D8x būs pieejams Wi-Fi 6E modems, un, salīdzinot, ar iPhone 14 Pro dokumentāciju, modeļa kods bija D7x, kas liek domāt, ka šī informācija ir attiecināma uz iPhone 15 Pro. Līdzīgi tas ir ar parasto iPhone 15 modeli, kas apzīmēts ar D3y, bet iPhone 14 paaudze ar D2y. Tā ir atsauce, lai apstiprinātu baumu patiesumu. Protams, oficiāli to varēs zināt iPhone 15 izlaišanas brīdī.

    Avots: Twitter

    Wi-Fi 6E šobrīd vēl nav tik populārs, un Apple ekosistēmā to atbalsta iPad Pro planšetdators, kā arī nesen izlaistie Mac mini un MacBook Pro datori. Tas nodrošina ātrāku datu apraidi, mazāku aizturi, kā arī to visu izpildīs pie liela ierīču pieslēguma skaita. Taču, lai iegūtu lielo datu pārraides ātrumu, ierīcei ar Wi-Fi 6E atbalstu ir jāpieslēdzas pie attiecīgā maršrutētāja, kas pagaidām nav pārāk izplatīti.

    Tas nozīmē, ka teorētiski iPhone 15 Pro izlaišanas brīdī attiecīgajos apstākļos, viedtālrunis varēs sasniegt ļoti lielu bezvadu savienojuma ātrumu. Papildu tam tikai iPhone 15 Pro modeļi varētu saņemt jaunas tehnoloģijas 3nm mobilo procesoru A17 Bionic, jaunu kameras sensoru un iebūvētas skaļuma regulēšanas pogas. Kas gan saistās ar dizainu, tad tas varētu līdzināties iepriekšējai paaudzei.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Zefīrs
    31.01.2023 13:53

    ” Reizē ar tehnisko un funkcionālo atšķirību, Apple būs iespēja pacelt Pro modeļu cenu…”
    Vēl dārgāki ? Zeme apstājies, gribu izkāpt !

    Alberts Kviesis
    31.01.2023 16:25

    No pieredzes – jo vairāk antenu un uztveramo signālu n-joslās un frekvencēs, jo švakāka ir telefona darbībā GSM/LTE/4G tīklā. Šī iemesla dēļ savā tālrunī sistēmas uzstādījumos 5G ir atķeksēts kā tīkls, kuru nemeklēt dēļ īsajiem viļņiem un draņķīgās zonas. Jo jaunāks tālrunis, diemžēl švakāka uztveramība

    grh
    31.01.2023 18:16

    Man tik nav saprotams viens – Tieši kādu vajadzību apmierināšanai ir nepieciešams wifi6e telefonā? Ko nevar izdarīt ar wifi6?
    700mbps ir par maz, lai soctīklus lietotu?
    Vai te vairāk runa ir par to, ka pārbāztās telpās telefons ar wifi6e (tandēmā ar atbilstošu AP) strādās stabilāk nekā wifi6 gadījumā?
    Vai nu es esmu pārāk liels latvietis un nesaprotu kaut kādu ārzemnieku struggle ar wifi, jo man ir neierobežoti mobilie dati un wifi esamība ir aktuāla tikai mājās, kur viss works.

    Reinis Rozitis
    31.01.2023 19:01
    Reply to  grh

    > Man tik nav saprotams viens – Tieši kādu vajadzību apmierināšanai ir nepieciešams wifi6e telefonā?

    Tā ir tāda cilvēku īpatnība, vēlme iegādāties ‘latest & greatest’ (reizēm tas ir pamatoti, bieži, ka ne) un ražotājs neuzdod jautājumu, vai pircējam/klientam tiešām to vajadzēs.

    Tīri no marketinga viedokļa, ja reiz iekārta ir ‘Pro’ (un ir luksusa cenu kategorijā), tad arī idejiski tai būtu jāatbalsta viss, kas šobrīd ir iespējams.

    Bet vispār jau 6e gandrīz noiets etaps, tagad jau par 7 (802.11be) jādomā.. :)

    grh
    31.01.2023 21:01
    Reply to  Reinis Rozitis

    Tas jau ir skaidrs par to the best of the best, bet nu es nekādi neraudātu, ja manam lētākajam aifonam nebūtu krutākais wifi pieslēgums ko šī telefona izmantošanas gados varbūt ne reizi neizmantošu. Saprastu, ja lētākajam iphone būtu b/g tīkls un pro versijai n/ax, tad varētu pačīkstēt. Bet nu cmon – pilnīgi vienalga kāds wifi6+ tur ir, jo ne vajadzības, ne lokālā tehnika tam netiek līdzi. Visi nepieciešamie limiti ir sasniegti un pārsniegti, lai tas kādam ietekmētu dzīvi. LTE jau ir tik ātrs, ka daļai Latvijā var toč wifi izslēgt un nedomāt par tāda esamību. Kam vajag wifi mājās, tiem tie 500-700mbps ir gana priekš soctīkliem

    Reinis Rozitis
    31.01.2023 22:20
    Reply to  grh

    > bet nu es nekādi neraudātu, ja manam lētākajam aifonam nebūtu krutākais wifi pieslēgums

    Rakstā jau kā reiz minēts, ka lētākajiem modeļiem tas iespējams nebūs, bet tikai Pro.

    Bet par čīkstēšanu – mūsdienās jau ir vēl cita problēma .. Ir tāda lieta kā “teč blogeri/influenceri”, kuriem populārākajiem ir pāris miljonu sekotāju un kuriem kā reiz ir mājās gan 6e gan lokālais 25+Ge optiskais tīkls utt.

    Un tad iedomājies, ka kāds no viņiem ir paņēmis svaigāko Apples iekārtu apskatam un – hops tas nerāda 6e pieslēgumu. Protams, objektīvākie piebildīs, ka vidējam lietotājam tas diez vai ko maina(-īs), taču faktu, ka neiet, pateiks un arī ar nožēlu, ka izmantot aifonu 6e wifi routeru benchmark testiem laikam nevarēs..

    Es, iespējams, pārspīlēju, bet no otras puses, ja paveras vien kursora komentāros pie kādas vietējā operatora preses relīzes, cik cilvēki ir sašutuši par to, ka 5G ikoniņu nerāda – ja reiz vienā galā atbalsta, tad arī otrā galā, vajagl lai būtu..

    Apple, manuprāt, sevi arī pati ir pozicionējusi kā etalonu izstrādātāju.

    Dindāls
    31.01.2023 23:05

    Būtu labāk iebāzuši 3,5GHz un 900MHz transīverus, lai var uzreiz pie ISPu antenēm slēgties.

    Reklāma