Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple iPhone 15 varētu kļūt par pirmo Apple viedtālruni ar USB-C pieslēgvietu

    Jaunākie raksti

    Šīs ziņas joprojām jāuztver ar lielu skepsi, tomēr varētu būt, ka jau nākamajā gadā un vēl mūsu paaudzē mēs tomēr ieraudzīsim iPhone viedtālruņa modeli ar USB-C pieslēgvietu, jo par to ziņo uzticamais Apple analītiķis Ming Chi-Kuo.

    Līdz šim Apple jau vairākus gadus ir aprīkots ar Lightning pieslēgvietu, un principā tas ir vienīgais uzņēmuma produkts, kas to vēl izmanto, neskaitot AirPods bezvadu austiņu uzlādes kārbiņas. Tomēr uzņēmums spītīgi turējies pretī, lai sekotu visu citu konkurentu un tirgus dalībnieku pārejai uz USB-C.

    Reklāma


    Lielākoties tas varētu būt pateicoties Eiropas Savienībai regulai, ka maza izmēra ierīcēm nepieciešams nodrošināt USB-C standarta pieslēgvietas, lai samazinātu e-atkritumu daudzumu. Izskatās, ka Apple tiešām neizdosies izvairīties, un risinājums tiks rasts iPhone 15 modelī. Iepriekš daudz ticis runāts par to, ka Apple viedtālruņu nākotne vispār varētu būt bez ārējām pieslēgvietām, tomēr šobrīd tā būtu pārāk strauja tehnoloģiskā pāreja. Kas nozīmē, ka uzņēmumam retu reizi nāksies pielāgoties citiem spēles noteikumiem.

    Lietotājiem tas nestu ātrākas uzlādes iespējas un datu pārraidi, tiesa, Apple norāda, ka Lightning izmantošana ir ūdens drošāka par USB-C. Liela nozīme visā būs arī iOS operētājsistēmas pielāgošanai, lai izmantotu ātruma iespējas. Domāju, ka šī ziņa un baumas būs papildu mārketings nākamā gada iPhone modelim, taču šī gada iPhone 14 mēs neko jaunu šajā ziņā neieraudzīsim.

    AvotsGizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Tītars
    13.05.2022 11:37

    Es pat labprāt paliktu pie lightning cable priekš wearables un mobile ierīcēm. Lightning kabelis ir cītīgi jācenšās salauzt, salīdzinot ar trauslo usb-c.
    Esmu pieredzējis gados vecāku cilvēku cīņu ar usb-c, un tas dažkārt nenāk par labu ierīcei. Līdzīgi kā jau mums ir situācijas ar mikro-usb, viegli iemīcīt tos kontaktus.

    Biteme
    13.05.2022 14:49
    Reply to  Tītars

    Cilvēkiem, kas veselības apstākļu dēļ nevar iespraust štekeri, būtu jālieto bezvadu uzlāde. Tas ir tik vienkārši – un bez riska kautko sabojāt.

    Brokolis2
    13.05.2022 15:37
    Reply to  Biteme

    Vai tos magnētiskos galiņus

    Mmm
    16.05.2022 12:29
    Reply to  Biteme

    Ne visam ir bezvadu uzlāde, piemēram populārajai Samsung A52 vai A53 sērijai tādas nav.

    Biteme
    16.05.2022 13:31
    Reply to  Mmm

    Kāda jēga runāt par to, kā nav kādam konkrētam modelim? Jāpērk modelis, kas atbilst vajadzībām, nevis tas ko cenšās iesmērēt pārdevējs-konsultants vai kuru piemin smaidīgi cilvēki reklāmās. Jāizdara apzinātas izvēles, neesi apstākļu upuris.

    Mmm
    16.05.2022 13:47
    Reply to  Biteme

    A53 vai A52 tieši arī atbilst ikdienas lietošanai par ~400 eur. Kāpēc man būtu jāpērk piem S22 par ~800 eur tikai dēļ wireless charging iespējas? Ja pārējās papildus lietas tanī S22 mani neinteresē. Un Tevis minētais pārdevējs vai “smaidīgais cilvēks” tieši S22 arī mēģinās ieteikt.

    Biteme
    16.05.2022 14:26
    Reply to  Mmm

    Ikdienas lietošanai var pirkt kaut vai Redmi par 99.99
    Bet cilvēks kas pats nevar uzlādēt telefonu, nesabojājot štekeri – tā vairs nav nekāda ikdienas lietošana, to sauc par īpašu medicīnisko stāvokli vai īpašām vajadzībām. Šajos gadījumos daudz kas maksā dārgāk par vispārēja pielietojuma precēm, bet arī šeit cenu diapazons ir gana plašs – gan gultām, gan telefoniem. Vai vajag pirkt topmodeli ar bezvadu lādēšanu vai var pirkt arī ko lētāku? Ja cena ir pārāk augsta, beigu galā lētāk var sanākt algot bērnu, kas reizi 2 dienās atnāks piespraust telefonu pie lādētāja.

    Oskars
    13.05.2022 14:19

    Shadi varetu but, ziniet cik gadus tiek prognozeti? Titas ari varetu domat, ka netiks katla, bet ka redzem tomer baidzas ar veco stastu, ka varas joprojam zupa.

    Reklāma