Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple iPhone 15 sānu pogas varētu tikt nomainītas pret vibrējošām skārienjūtīgām virsmām

    Jaunākie raksti

    Neilgi pēc iPhone 14 iznākšanas septembrī, apkārt jau klejo baumas par nākamo iPhone 15 modeli, kuram viena no izmaiņām varētu būt mehānisko sānu pogu neesamība, kas tiktu aizstātas ar vibrējošu motoru.

    Jauno sānu pogu risinājums varētu būt tāds pats, kādu mēs zinām vecāko iPhone modeļu priekšējo pogu vai risinājums, kāds tiek izmantots Apple portatīvo datoru skārienjutīgajos paliktņos. Proti, tās nav fiziski nospiežamas virsmas, bet gan veicot spiedienu, iedarbojas haptiskie jeb vibrējošie motori, kuri imitē fizisku pogas nospiešanu.

    Šādā veidā nākamos iPhone modeļus varētu padarīt izturīgākas, jo būtu mazāk kustīgo daļu. Ja šobrīd Apple viedtālruņu modeļos ir tikai viens angliski saucamais Haptic Engine vibrāciju nodrošinošais motors, tad nākamās paaudzes modelī tie varētu būt trīs. Proti, paliktu viens esošais, bet klāt nāktu viens skaļuma regulēšanai, un trešais atbildētu par ieslēgšanas pogu. Jau pirms vairākiem gadiem tika baumots, kad taisnās skaļuma regulēšanas pogas aizstās apaļas pogas, kādas redzamas iPhone 4 un iPhone 5 modeļos, tomēr tas nav noticis.

    Šīs baumas gan varētu izrādīties reālākas, un tām varētu sekot arī citu Premium telefonu zīmolī, piemēram, Samsung. Tāpat šādu haptisko sānu pogu risinājums liecina par to, ka Apple apsver iespēju izlaist izturīgāku iPhone versiju, ko varētu dēvēt par “ultra” modeli, sekojot jaunā Apple Watch Ultra pēdām.

    Zinu, ka savulaik pret šo biju skeptisks, lietojot iPhone 7 modeli, tomēr pie tā ātri pieradu, un atšķirība nemaz nav jūtama. Tāpēc būs interesanti redzēt, kā tieši dizainiski varētu izskatīties nākamie iPhone tālruņi, ja konkrētās baumas izrādīsies patiesas.

    AvotsGizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    13 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    31.10.2022 10:43

    > “atšķirība nemaz nav jūtama”

    uzvelc cimdus, Henrij ;)

    Last edited 1 year ago by digitalk
    Biteme
    31.10.2022 12:53
    Reply to  digitalk

    Kalifornijā cimdi nav ikdiena, un tā viņi tur izdomā dažādus “uzlabojumus”

    Čiekurs
    31.10.2022 11:08

    Kādam ir bijušas problēmas ar iPhone sānu pogām?
    Esmu lietojis tos daudzus gadus skarbos apstākļos- smiltis, ūdens, dubļi, putekļi utt un viss strādāja. Lai nu ko par Apple, bet iPhone korpusi ir izturīgi.
    Šaubos, ka klasiskajam lietotājam no šī būs kāds labums. Tik vien kā bling bling jauna fīča veikala skatlogā.
    Lai gan iPhone 7 home skārienpoga strādāja tīri ok.

    Oskars Pūris
    31.10.2022 11:12

    Jo tālāk, jo stulbāk … Ka tik neaptaisās tāpat kā folksfakens, ar savām skārienjūtīgajām pogām uz stūres. Ceru, ka tās ir tikai nepamatatotas baumas, ja ne, tad lai iet d**t ar saviem aifoniem. Vienmēr ir traucējis tas, ka kamera slēdas iekšā liekot telefonu kabatā. Tagad atkal tie maināmie mājas ekrāni! 50% gadījumu liekot tel kabatā vai velkot ārā nostrādā tā stulbā customize! :(

    grh
    31.10.2022 11:30
    Reply to  Oskars Pūris

    par šo +100 :D
    Parasti, kad steidzīgi vajag Camera palaist, tad pēkšņi kameras atvēršanas žests no lockscreen neizdodas. Savukārt, ja liksi telefonu kabatā, tad bieži to izvilksi ar palaistu kameras aplikāciju un pāris kabatas bildēm. Pēc lockscreen izmaiņām ir kā tu teici – kabata jau ir sakustomizējusi kādu lockscreenu.

    Kā ir plānots šādu pogu gadījumā uztaisīt resetu telefonam?

    Biteme
    31.10.2022 11:39
    Reply to  grh

    Reset no izvēlnes, restarts – nu, glaudpogas reģistrē pieskāriena ilgumu, tāpat kā mehāniskās.

    grh
    31.10.2022 14:23
    Reply to  Biteme

    Nu tas jau loģiski, ja tev ir izvēlne. Ko darīt, ja tev ir jānospiež 2 pogu kombinācija, lai atdzīvinātu telefonu?

    Biteme
    31.10.2022 14:43
    Reply to  grh

    “Nospiest” 2 pogu kombināciju. Kāda starpība – pogas ir mehāniskas vai nē? Apple tak netaisīs papildus fizisko pogu (vai caurumu, kur iebakstīt ar saspraudes galu) teorētiskajam gadījumam, kad atsaka skārienpogas.

    Slapjais Bebrs
    01.11.2022 03:37
    Reply to  Biteme

    Ja pogas I/O rego kāda aplikācija un nolieksies OS kernelis, tad … ekhmm

    Biteme
    31.10.2022 11:17

    – Kā pagarināt aifona darbību?
    – Mazāk aiztieciet pogas, lai nedarbinātu motorus.

    bobis
    01.11.2022 12:47

    Ita ir kaitinosi ka pogas nejausi uzspiedas, tagad tas aktivizesies no jebkura pieskariena, labi ka tas neabild par kodolrakesu palaisanu.

    Reklāma