Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple izziņojis otrās paaudzes HomePod viedo skandu

    Jaunākie raksti

    Ar nelielu pārsteigumu 18. janvārī Apple savā mājaslapā izziņojis vēl vienu jaunumu, kas ir otrās paaudzes HomePod viedais atskaņotājs. Dienu iepriekš tika izziņoti plus mīnuss gaidāmie MacBook Pro modeļi ar jaunajiem M2 Pro un M2 Max procesoriem, tomēr HomePod ir diezgan liels pārsteigums.

    Jaunais Apple HomePod atskaņotājs būs otrās paaudzes modelis uzņēmuma pirmajam viedajam skaļrunim, kas tika izziņots 2017. gada vasarā. Šis produkts neiemantoja tik lielu popularitāti un tika diezgan kritizēts tieši Siri darbības dēļ, kā arī augstā cena un Apple ekosistēma to nerada brīvi pieejamu dažādiem lietotājiem. Pirms diviem gadiem tika paziņots, ka uzņēmums pārtrauc tā ražošanu, un likās, ka būs pieejams tikai HomePod mini modelis, taču esam sagaidījuši jaunu lielāko modeli.

    Otrās paaudzes HomePod dizainiski būs līdzīgs priekšgājējām. Tagad visā augšējā daļā būs pieejams krāsu ekrāns, kas norādīs uz Siri darbību. Līdzīgu risinājumu saņēmis arī HomePod mini skaļrunis. Jaunais HomePod būs aprīkots ar temperatūras un mitruma sensoriem. Tāpat tas saņēmis piecus tvīterus un četrus mikrofonus, iepriekšējo sešu vietā. Par kopējo skanējumu, neskaitot komponentes, atbildēs jaunā S7 mikroshēma.

    Kā norāda Apple, tad skanējums un audio kvalitāte būs izcila, par ko atzinīgus vārdus saņēma arī pirmās paaudzes modelis. Tieši programmatūra nodrošina to, ka HomePod ir spējīgs saprast savu vietu telpā un skaņu raidīt klausītāja un brīvās telpas virzienā, tādējādi radot ļoti apjomīgu skanējumu. Izmantojot divus skaļruņus, varēs panākt stereo skaņas efektu.

    Avots: Apple

    Interesants jaunums ir skaņas atpazīšanas iespēja, kas ļaus HomePod sadzirdēt ugunsgrēka trauksmes signālu un par to ziņot pieslēgtajam iPhone lietotājam. Līdzīgi kā HomePod mini, arī šis modelis ir saņēmis Apple U1 mikroshēmu, kas ļaus ērtā veidā palaist mūziku uz viedā skaļruņa, vienkārši pietuvinot iPhone viedtālruni. Labi, ka jaunais HomePod kalpos par Matter vārteju, lai kontrolētu citas viedierīces.

    Šis viss skan labi, tomēr jaunais HomePod joprojām maksās dārgi, un tie būs 349 EUR par vienu skaļruni. Nemaz nav jāpiemin, cik nevarīgs ir viedais asistents Siri, kas šo iekārtu nepadara stipri pievilcīgu. Jā, skaņas kvalitāte noteikti būs ļoti augsta, bet šajā cenu kategorijā varēs iegādāties arī citus līdzīgus skaļruņus. Tā vietā ir vērts apsvērt HomePod mini iegādi, kas maksā 109 EUR.

    AvotsApple
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Tītars
    20.01.2023 12:15

    HomePod ir kaut kad Latvijā pārdevies? Neesmu speciāli meklējis bet kaut kā neredzēju ne veco home pod ne mini.

    Tītars
    20.01.2023 13:35

    Paldies par papildu info! Jā izskatās ka būs jāieved no vācijas. Latviešu valoda ir limitējošais faktors šim?

    aignasty
    20.01.2023 14:11
    Reply to  Tītars

    Ilgi medīju FB, bet sadabīju tepat 2x Homepod lielos.
    Skan ļoti labi – iesaku piepirkt klāt Apple TV 4k 2gen vai pēdējo, lai dabūtu Dolby Atmos Neflix, Apple TV, utt.
    2x Homepod mini pirku Capital.

    Jāgaida gan review, bet kaut kā jaunais Homepod liekas downgrade no 7->5 skaļruņi, gan mikrofoni.

    Tītars
    20.01.2023 14:21
    Reply to  aignasty

    2nd gen ir jaunākais? Nemaz nezināju ka tas enablo dolby.
    Par downgrade varētu būt ka tikai fiziski. Tagad ar algoritmiem daudz ko var panākt kam vajadzēja fiziskas komponentes. Vai arī actual downgrade lai iekļautos mazākā cenā?
    Cik atceros tad iepriekšejos Home Pod pirka mazāk kā gaidīts dēļ cenas.

    Zinātājs
    20.01.2023 14:49
    Reply to  Tītars

    https://www.macrumors.com/2023/01/20/new-homepod-first-hands-on/

    tautā mēļo ka joprojām ir ļoti laba kvalitāte pat ar visu downgrade uz 5 skaļruņiem. varbūt izpētija ka tie papildu skaļruņi bija lieki un dižu pienesumu nenesa.

    Katrā ziņā jāiepērk 2 no ārzemēm. domāju ka kvalitāte nebūs kritusi.

    aignasty
    20.01.2023 16:00
    Reply to  Zinātājs

    Dolby atmos imho jo vairāk skaļruņu jo labāk, bet jādzird dzīvē vai ir nepieciešamība upgreidoties.
    Elektronika un simfoniskā mūzika skan ļoti labi uz 1st gen.
    Vienīgais mīnus ko varu teikt par 1st gen, EQ neesamība, vienīgais ko tu vari regulēt izslēgt mazliet basu.

    Reklāma