Web Analytics
More
    Reklāma

    Ukraina saņems finansējumu vēl 10 000 Starlink interneta termināļu iegādei

    Jaunākie raksti

    Jau no paša kara sākumā Ukrainā, valsts aktīvi izmanto Starlink satelītu interneta sniegtās iespējas. Tagad paziņots, ka Ukraina saņems vēl 10 000 Starlink interneta iekārtu, lai nodrošināto vitāli nepieciešamo savienojumu.

    Tas būs iespējams pateicoties Eiropas Savienības valstu atbalstam, taču netiek nosauktas konkrētās valstis, bet galvenais ir fakts, ka Ukraina ir atradusi nepieciešamo finansējumu. Sākoties karam, savu palīdzību interneta nodrošināšanā sniedza pats Masks, bez maksas piegādājot Starlink interneta iekārtas, kuru skaits tiek lēsts jau 22 000 vienību apmērā.

    Reklāma

    Tomēr ejot laikam, viņš sāka norādīt, ka interneta pakalpojumu vajadzētu segt ASV Aizsardzības dienestam, taču kā ierasts mainīja savas domas, un, neskatoties uz pietiekami lielajiem finansiālajiem zaudējumiem, joprojām turpina to darīt. Ar jauno atbalstu būs iespējams iegādāties vēl 10 000 Starlink iekārtu, un Ukraiņi ir gatavi iztikt bez elektrības, bet interneta savienojums noderēs kritiskajās situācijās.

    Tieši pirms Ziemassvētkiem Starlink sasniedzis 1 miljonu aktīvo lietotāju skaitu, un jāpieņem, ka daļu no tiem sastāda arī šie Ukrainā esošie.

    AvotsGizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    24.12.2022 15:46

    > kā ierasts mainīja savas domas

    īsti jau nemainīja, tikai pieņēma lēmumu. tāpēc, ka galvenais šitšovs sākās no murikāņu heiteriem, kuriem pohuj uz Ukrainas problēmām, ka tik papļūtīt par Maska “uzvārīšanos” no viņu nodokļu maksātāju naudas.

    Biteme
    24.12.2022 16:10

    Latviešu valodā tautību raksta ar mazo burtu (ja tas nav teikuma pirmais vārds) un nē, tā nav necieņas izrādīšana. Valsts nosaukums ar lielo, tautība ar mazo.

    Reklāma