Web Analytics
More
    Reklāma

    Eiropas Savienība apsver apmaksāt “Starlink” servisu Ukrainā

    Jaunākie raksti

    Pirms pāris dienām rakstījām par “SpaceX” paziņojumu vairs neapmaksāt “Starlink” ātrgaitas satelītu interneta pakalpojumu Ukrainā, uzsverot grūtības to finansēt. Šī iemesla dēļ “SpaceX” pieprasīja izmaksas segt Pentagonam. Taču neilgi pēc tam Īlons Masks “Twitter” norādīja, ka “Starlink” bizness joprojām rada zaudējumus, taču “SpaceX” tik un tā turpinās finansēt šo pakalpojumu Ukrainā.

    Tikmēr Eiropas Savienība (ES), saprotot, ka “Starlink” ir izšķiroši svarīgs saziņai, īpaši starp karavīriem un baidoties, ka Īlons Masks to var pēkšņi atslēgt, šobrīd apsver iespēju apmaksāt šo pakalpojumu Ukrainai.

    Šo priekšlikumu pirmdien, 16. oktobrī, ES ārlietu ministru sanāksmē izvirzīja ES galvenais diplomāts Žozeps Borreljs (Josep Borrell). Pašreiz diskusijas ir agrīnā stadijā.

    Tikmēr Lietuvas ārlietu ministrs Gabrieļus Landsberģis (Gabrielius Landsbergis) uzsvēris, ka Ukrainas piekļuve internetam nedrīkst būt atkarīga no kāda super ietekmīga cilvēka, kurš kādā rītā varētu pamosties un teikt: “Tas vairs nav tas, ko vēlos darīt. Viss”. Landsberģis arī uzskata, ka veiksmīgāks risinājums šajā situācijā būtu, ja valstis parakstītu kopīgu līgumu ar “SpaceX”, lai uzņēmums varētu turpināt oficiāli nodrošināt interneta piekļuvi Ukrainai.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma