Web Analytics
More
    Reklāma

    Starlink satelītu interneta abonētāju skaits sasniedzis 1 miljonu

    Jaunākie raksti

    Šīs nedēļas sākumā visai nozīmīgu atzīmi sasniedzis satelītu interneta serviss Starlink, kura aktīvo abonētāju skaits sasniedzis vienu miljonu lietotāju.

    Pirmā Starlink satelītu porcija orbītā tika nogādāta 2018. gada 22. februārī, un šo gandrīz piecu gadu laikā cilvēkiem visā pasaulē ir pieejams satelītu internets. Tieši iepriekšējā podkāsta sērijā pārrunājām Starlink pieejamību un izmaksas Latvijā, un arī mums ir iespēja to pasūtīt.

    Reklāma

    Starlink satelītu interneta izmēģinājums

    Viens miljons aktīvo abonentu skaits mani pat pārsteidza, jo šis interneta pakalpojums noteikti nav lētākais, tomēr tas ir pieejams ļoti dažādās lokācijās uz Zemes. Vienīgais mīnus pieaugošajam lietotāju skaitam ir interneta ātruma samazināšanās. Kā norāda Ookla, tad jau no 2021. gada otrā ceturkšņa tas regulāri samazinās. Šobrīd pieejamā informācija liecina par 9 līdz 54% lielu samazinājumu.

    Liels lietotāju pieaugums Starlink interneta servisam bijis pēdējā pusgada laikā, jo vēl maijā to bijis vairāk nekā 400 tūkstoši, bet tagad jau viens miljons. Starlink testē iespēju, lai pie satelītiem varētu pieslēgties no mobilajiem telefoniem, kas to padarīs vieglāk pieejamu ikdienas lietošanā. Šis solis varētu nest lielu skaitu jaunu lietotāju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Avenger
    22.12.2022 11:30

    Strādājot par kurjeru, ir redzams, ka arī Latvijā šie Starlink ir ļoti populāri. Katru dienu mēs piegādājam vairākas Starlink iekārtas tikai Rīgas centrā. Nemaz nerunājot par pārējo Latviju.

    Biteme
    22.12.2022 12:06
    Reply to  Avenger

    Vietējo mob. operatoru inets acīmredzami nav izmantojams visur, un vietām nav izmantojams pat tur, kur ir zona (ja noslodze pārsniedz iespējas). Bet to bārdainie tēli reklāmās nepiemin.

    Reklāma