Web Analytics
More
    Reklāma

    “SpaceX” orbītā nogādājis jau 3000 “Starlink” satelītu, taču saskaras ar problēmām

    Jaunākie raksti

    Īlona Maska vadītais uzņēmums “SpaceX” turpina izvērst savu ātrgaitas satelītu interneta projektu “Starlink“, šīs nedēļas sākumā orbītā nogādājot vēl 52 satelītus. Līdz ar to kopējais “Starlink” satelītu skaits pārsniedzis 3000 atzīmi.

    Taču šie panākumi “SpaceX” nenāk viegli gan darba, gan izmaksu ziņā. Līdz šim “Starlink” projekts uzņēmumam nesis lielus zaudējumus. Vienas “Starlink” satelītu kravas palaišana uzņēmumam izmaksā vidēji 15 miljonus dolāru, pieņemot, ka tiek palaisti ap 50 satelītiem. Tas nozīmē, ka vidēji viena “Starlink” satelīta palaišana izmaksā ap 300 000 dolāru. Tā kā šis projekts “SpaceX” vēl neienes tik lielu peļņu, jādomā, kur atrast finansējumu tam visam. Saistībā ar šo uzņēmums saskaras ar sarežģījumiem.

    Reklāma

    Ziņots, ka “SpaceX” tomēr nesaņems valdības subsīdijas 885,5 miljonu dolāru apmērā “Starlink” projekta paplašināšanai. Federālā Komunikācijas komisija pateikusi nē finansējuma piešķiršanai, uzsverot, ka uzņēmums “nespēj pierādīt”, ka var sniegt pieprasīto pakalpojumu.

    Par iespējamu subsīdiju saņemšanu no ASV valdības “SpaceX” uzzināja 2020. gada decembrī. Uzņēmums toreiz paziņoja, ka šo finansējumu izlietos, lai nodrošinātu “Starlink” pieejamību 35 lokācijās. Šis atteikums nav izšķirošs “Starlink” eksistencei, tomēr sarežģī “SpaceX” centienus izvērst ātrgaitas satelītu internetu visā pasaulē, jo uzņēmumam atkal jāpaļaujas tikai uz saviem līdzekļiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma