Web Analytics
More
    Reklāma

    Nothing Phone (1) pie Android 13 tiks tikai nākamajā gadā

    Jaunākie raksti

    Android atjauninājumu kavēšanās nav nekas neierasts, bet no Nothing Phone (1) tika gaidīts kas vairāk… Nothing izveidotājs un vadītājs Carl Pei visai izvairīgi atbildējis par Nothing Phone (1) atjauninājumu plāniem, kas nozīmē tikai kārtējo gaidīšanu.

    Nothing Phone (1) apskats – parunāsim par neko!

    Reklāma

    Nothing Phone (1) pie Android 13 varētu tikt tikai 2023. gadā, bet pat nav skaidrs, vai tas varētu notikt nākamā gada pirmajos mēnešos, jo oficiālajā Nothing atbildē ir minēta 2023. gada pirmā puse. Tātad Nothing Phone (1) lietotāji Android 13 var sagaidīt tikai vasarā.

    Visticamāk, šādu kavēšanos Nothing Phone (1) lietotāji nebija gaidījuši, jo tomēr uzņēmumam nav jāveido atjauninājumus desmit modeļiem, bet tikai vienam. Tāpat noteikti daudzi bija domājuši, ka Nothing OS līdzība tīram Android palīdzēs ātrāk izlaist lielos Android atjauninājumus.

    Pixel telefoniem oficiāli pieejama Android 13 versija

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    11 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Biteme
    24.08.2022 11:52

    Ko tieši tik vērtīgu Android 13 dotu lietotājiem, ja kavējumam veltīts vesels raksts?

    Tītars
    24.08.2022 13:05
    Reply to  Biteme

    Pats fakts, ka uz jaunu OS pieejamību dēļ iekšējās customizācijas būs jāgaida salīdzinoši ilgs laiks.
    Tas ir arī labs indikators ka pie kāda otrā šāda atjauninājuma Nothing Phone pārtrauks saņemt atjauninājumus, ņemot vēra cik ļoti daudz resursi tam jātērē, un tā pati komanda noteikti arī ir vajadzīga lai gatavotu OS priekš nākamā Nothing Phone.
    Diemžēl vertikālā integrācija kārtējo reizi vinnē.

    Biteme
    24.08.2022 13:35
    Reply to  Tītars

    Telefons turpinās darboties un ne jau jaunākie OS ir tā odziņa.

    Tītars
    24.08.2022 15:06
    Reply to  Biteme

    Es Tev piekristu ja mēs runātu par LED spuldzi, vai ko līdzīgi triviālu, nevis par ierīci ar kaudzi privātajiem datiem un konstantu interneta savienojumu.

    Biteme
    24.08.2022 18:34
    Reply to  Tītars

    Būtu jāpaskatās (man), cik ievainojamības izmanto kerneļa caurumus un cik – dažādu API un lietojumu caurumus. Un statistiku, kādis tieši veidos cilvēki zaudē savus vērtīgos datus…man ir aizdomas, ka lielākoties cilvēki paši nosauc bankas paroli uzstājīgam ‘bankas darbiniekam’ vai ievada to ‘autentiskā ibankas lapā’.

    Es piekrītu – drošība sākas no pamatiem, bet ko darīt, ja mājai jumts tek?

    Last edited 1 year ago by Biteme
    Tītars
    25.08.2022 00:17
    Reply to  Biteme

    Piekritīšu. Tur man nav argumentu, social engineering vienmēr būs spēcīgs diemžēl.
    Bet svaigs OS ir labāks nekā gadu vecs un izbakstīts OS.
    Mana problēma nav konkrēti ar Nothing phone, tas ir raksturīgi Androīdiem. Pēc interneta googles datiem svaigāko (mīnus pēdējais patch kas tikko iznāca) iOS 15.5 lieto ~75% ierīces, savukārt svaigāko 12 Androīdu lieto 20% ierīces.

    Android varētu šo problēmu sakārtot, standartizēt un padarīt atjauninājumus kā daļu no ikdienas. iOS, watchOS, ipadOS un macOS šo pasākumu veic teju automātiski pa nakti.

    KKTK
    25.08.2022 09:45
    Reply to  Tītars

    Ko tieši Android var standartizēt, ja trubu ražotāji nelieto standartizētus dzelžus? Un tur klāt ir totāli slinki draivaru atjaunināšanā? Jauno Android katrs kaut cik zinošs var uzlikt uz jebkuras Android trubas, bet nestrādās n dzelži, kameras, ekrāni, sensori, wifi – pilns spektrs. Un nestrādās kamēr ražotājs atjauninās draiverus. Bet trubu ražotājiem vecie pārdotie dzelži pilnīgi neinteresē, viņi sen jau kaļ plānus par jauniem dzelžiem tur fokusējas tikai tur.

    digitalk
    25.08.2022 11:33
    Reply to  KKTK

    jau kuro reizi atkārtoju — trubu ražotāji draiverus neraksta, tos raksta komponenšu ražotāji, un tieši viņi ir vainīgi pie OS apgreida neiespējamības.

    Last edited 1 year ago by digitalk
    davix
    24.08.2022 14:01
    Reply to  Biteme

    Vai kāds varētu sniegt tīri objektīvu vērtējumu/viedokli – ko tieši nodrošina lietotājam jaunāka operētājsistēma? Es saprotu, ka ar laiku atsevišķas aplikācijas var nestrādāt. Ir bijusi pieredze un nācās mainīt telefonu ar Android 7 un tagad pilnīgi viss strādā ar 8. Vai un kāpēc man būtu “steidzīgi” jāpāriet uz jaunāku Android versiju? Šajā gadījumā neinteresē saderība ar spēlītēm, kas pieļauju arī ir tas galvenais dzinējspēks. Kas vēl?

    Usinss
    24.08.2022 14:34
    Reply to  davix

    Kā minimums, iks izlabota ievainojamība, kas pagaidām ļauj jebkuru Linux OS pārņemt savā kontrolē bez root tiesībām.
    Linux galdadatoru un serveru segmentā kernelis tiks “nopačots” samērā laicīgi. Visticamāk, nākamnedēļ jau būs gatavs atjauninājums. Kernelis tiks nopačots arī Android 13, bet, vecajām android versijām ļoti reti pačo kerneli, pārsvarā tikai atjauina ar drošības ielāpiem saistīto sistēmu un pakotnes. Tātad iemesls- drošība. Bet jā, nav jēgas izcelt vienu ražotāju, ja 90% citu ražotāji pat neplāno atjaunināt uz jaunāko OS versiju vispār. Šajā ziņā āboļi ir labāki, iznāk jaunā versija, pēc mēneša uz jaunākas versijas sēž vismaz 50%. Apple arī bija kāzus ar drošības caurumu pirms pusotras nedēļas, atjauninājums uz visiem ierīču veidiem, modeļiem (neatkarīgi no vecupa 6+ gadu veci aparāti) ielāps bija gatavs divu dienu laikā un varēja atjaunināties. Nebija jāgaida nekāda mistiska labvēlība no ražotāja. Jo pēc realitātes 90% Android ierīču tagad ir kritiska ievainojamību, kuru var ekspluatēt. un labākajā gadījuma 30% to izlabos…

    Skābene
    25.08.2022 08:46
    Reply to  Usinss

    Android darbina tik daudz visādu ķīniešu brīnumu, ka nevajag tik ļoti iespringt uz tiem procentiem! Ja miljards ķīniešu skatās TV uz ķīniešu Android TV box ar vecu Android, nekas traks ar to veco Android nenotiks.
    Nu man mājās ir veca Apple planšete, kurai nekas vairs neatjauninās, jo pārāk veca. Nu un tas pats ar tiem ķīnas Android brīnumiem, kuru skaitliski ir vairāk, tāpēc arī statistiski izskatās sliktāk par Apple! :)

    Reklāma