Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple Maps svin 10 gadu jubileju – no pilnīgas katastrofas tas kļuvis par lietojamu servisu

    Jaunākie raksti

    Apple Maps lietotne tika izziņota 2012. gada 19. septembrī, reizē ar iOS 6 operētājsistēmu, aizstājot iepriekš pieejamo Google Maps servisu. Tiesa, sākums šim karšu servisam un uzņēmumam kopumā bija izgāšanās, tomēr desmit gadu laikā ir labotas daudzas kļūdas.

    Balstoties uz savu pieredzi, tieši amerikāņi itin bieži savā ikdienā izmanto Apple Maps vai Google Maps navigācijai, bet mēs Eiropā vairāk lietojam Waze. To pašu var attiecināt par iMessage un WhatsApp, līdz ar to parādot lielo tirgus atšķirību. Taču šoreiz stāsts par Apple Maps, kas 2012. gadā atrādīja sabojātu Brīvības statuju Ņujorkā, kā arī virs Zelta Vārtu tilta pāri gāja ceļš.

    Neilgi pēc šīs lietotnes izlaišanas, Timam Kukam nācās rakstīt vēstuli, kurā viņš atvainojās visiem lietotājiem par šādu neveiksmīgu un nepilnvērtīgu servisu. Tika atlaistas arī augsta ranga Apple darbinieki. Tomēr tikai tad tā nopietni sākās digitālās kartes attīstība, kurai vēl kāds ceļš ejams. Lielākā problēma pat līdz 2018. gadam bija tā, ka Apple izmantoja trešo pušu karšu datus, un tikai pēdējos četros gadus ir ievākuši savu kartējumu. Līdzīgi kā to dara Google Maps.

    Tāpat pa šo laiku ir parādījusies sabiedriskā transporta informācija, kas nebija pirmajos gados, kā arī iespēja izmantot navigāciju. Visu to, ko mēs šobrīd uzskatām par pašsaprotamu. Apple Maps joprojām nevar lejupielādēt konkrēta apgabala karti, lai to izmantotu bez interneta pārklājuma. Tomēr var izcelt to, cik detalizēti serviss ir spējīgs attēlot daļu pilsētu, veidojot ļoti reālistisku 3D karti, taču tās ir vien dažas pilsētas.

    Kā redzams, Apple neatmeta cerības un sakārtoja savu Apple Maps servisu, un redzams, ka priekšā varētu būt vēl vairāki uzlabojumi, lai sastādītu nopietnāku konkurenci Google Maps.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    wils
    07.09.2022 13:33
    Kristians
    07.09.2022 15:58

    Eh, Henrij Avotiņ! Pirms raksta publicēšanas, lūdzu, pārlasi savu gara darbu vai tulkojumu un izlabo gramatiskās kļūdas. Sk. “atrādījā sabojātu Brīvības statuju Ņujorkā, kā arī virs Zelta Vārtu pāri gāja ceļš”.

    Ļuda
    08.09.2022 10:32
    Reply to  Kristians

    Kāds izskatās ka nav izgulējies, ka tik dusmīgs uz kursoru?!

    digitalk
    08.09.2022 21:26

    “atrādījā” tev arī spellčekeris nenoķēra?

    Elektriķis
    09.09.2022 09:01
    Reply to  digitalk

    Gan jau ka veco niķi: “sastāda konkurenci” nenoķers.
    Henrij, tā vietā ir vienkāršāka konstrukcija: “konkurē ar”.

    Reklāma