Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung un Apple valda viedtālruņu topā 2022. gada pirmajā ceturksnī

    Jaunākie raksti

    Šī gada sākums izrādījies pietiekami veiksmīgs galvenajiem viedtālruņu tirgus spēlētājiem Samsung un Apple, kas attiecīgi aizņem pirmo un otro vietu pārdošanas topā gada pirmajā ceturksnī.

    Kā norāda BanklessTimes apkopotie dati, tad Samsung gada pirmajos trīs mēnešos pārdevis 73 miljonus viedtālruņu, bet iPhone 56 miljonus, attiecīgi aizņemot 23,4% un 18% no tirgus, kuriem ar 12,7% seko Xiaomi. Par Samsung nav pārsteigums, jo zīmols piedāvā ļoti plaša cenu klāsta telefonus, tikmēr Apple iPhone principā nav budžeta klases tālruņa modeļu (neskaitot iPhone SE), līdz ar to pārdotais apjoms ir iespaidīgs.

    Reklāma


    Kā norāda pieejamā informācija, tad Apple piedzīvojis 2,2% ikgadējo pieaugumu, salīdzinot ar 2021. gada pirmo ceturksni. Zīmols bija vienīgais, kurš uzrādījis izaugsmi laikā, kad kopējā tirgus pārdošanas apjomi ir kritušies. Skatoties premium telefonu segmentu, stipras pozīcijas ir iPhone 13 Pro Max un 13 Pro modeļiem, pēc kuriem ir lielas pieprasījums ASV, Ķīnā un Rietumeiropā. Piemēram, Ķīnā, viedtālruņu segments, kuru cena pārsniedz 1000 dolāru, audzis par 176%, salīdzinot ar to pašu periodu pirms gada.

    Avots: BanklessTimes

    Kā norāda eksperti, tad tieši Apple var uzskatīt par ieguvējiem no tās tirgus daļas, kuru zaudējis Huawei. Vienīgi var novērot zemo pieprasījumu pēc trešās paaudzes iPhone SE modeļa, kaut arī tas nav pārsteigums, morāli novecojušā dizaina un salīdzinoši augstās cenas dēļ.

    Avots9TO5Mac
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma