Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple iPhone 13 Pro ražošanas izmaksas ir 570 dolāri

    Jaunākie raksti

    Balstoties uz jaunāko informāciju, ka aptuveni 60% no iPhone pārdošanas cenas sastāda ierīcas ražošanas izmaksas, taču vēl klāt nāk citas papildu izmaksas. Tas nozīmē, ka šī gada cenu pieaugumu uzņēmums nosacīti kompensē uz sava rēķina.

    Pēdējo trīs paaudžu iPhone Pro modeļi, sākot no iPhone 11 Pro, maksā sākot no 999 USD Amerikas tirgū. Tomēr ražošanas izmaksas attiecīgi ir 490,50 USD, 547,50 USD un 570 USD par jaunāko iPhone 13 Pro viedtālruni. Salīdzinot ar pagājušo gadu, cena ir pieaugusi par 22,50 USD, tomēr pārdošanas cena kopš 2019. gada nav mainījusies. Līdz ar to var teorētiski teikt, ka uzņēmums kompensē ražošanas cenu pieaugumu. Tomēr tās ir tikai reālās telefona veidošanas izmaksas. Tajās netiek iekļautas ne tehnoloģiskās izpētes un izstrādes izmaksas, darbinieku algas un programmatūras izstrāde. Līdz ar to gala izmaksas uz vienu iPhone tālruni ir vēl lielākas.

    Reklāma

    Ražošans cenu pieaugums ir tieši saistīts ar jaunā A15 Bionic procesora un NAND atmiņas izstrādi, kā arī displeja tehnoloģijas sadārdzināšanos. Ja salīdzinām ar konkurentiem, tad aptuvenās Samsung Galaxy S21+ 5G modeļa ražošanas izmaksas ir 508 USD, un pārdošanas cena pašā sākumā bija 999 USD. Iespējams, ka nav korekti salīdzināt Eiropas un Latvijas tirgu, tomēr nedaudz pārsteidz, ka daļai tirgotāju iPhone pārdošanas cenas katru gadu pieaug, kaut arī ASV tirgū tās saglabājas nemainīga.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Elektriķis
    07.10.2021 09:03

    Henrij, sastāda kartupeļus, izmaksas vienkārši ir :)

    Alberts Kviesis
    08.10.2021 21:25

    Balstoties uz jaunāko informāciju, tad [..]
    ———————————–
    Sekojot pieejamiem informācijas avotiem, secināts, ka [..]

    Reklāma