Web Analytics
More
    Reklāma

    Pēc diviem gadiem mēs varētu sagaidīt MacBook un iPad ar OLED displejiem

    Jaunākie raksti

    Neilgi pēc atjauninātā MacBook Air portatīvā datora izziņošanas, parādījušās baumas par nākamo tehnoloģisko lēcienu Apple produktos, kas būtu MacBook sērijas portatīvais dators un iPad planšetdators ar OLED tehnoloģijas ekrāniem.

    Līdz šim pēdējie minētie modeļi ir aprīkoti ar LED un mini-LED tehnoloģijas displejiem, tāpēc šis būs liels solis Apple produktu klāstā. Kā viens no pirmajiem produktiem tiek minēts tieši MacBook Air portatīvais dators, kas OLED ekrānu saņemtu 2024. gadā. Tāpat pie tāda varētu tikt abu izmēru iPad Pro modeļi. Kā norāda jomas eksperts, tad OLED tehnoloģija ekrānus ļaus padarīt gan spožākus, gan ilgāk izmantojamus, bet par 30% samazinot esošo enerģijas patēriņu. Tātad ieguvums būtu daudzās jomās, īpaši runājot par efektivitāti, kas tagad ir Apple ARM datoru procesu jājamzirdziņš.

    Šobrīd izmantotā mini-LED tehnoloģija iPad Pro planšetdatoros un 14 collu MacBook Pro modeli līdzinās OLED displejiem, tomēr aptumšojums nav tik spēcīgs un precīzs, kā šai tehnoloģijai. Taču mini-LED pasargā no gaismu neizdegšanas un blāvuma, kas skar OLED ekrānus. Vidusceļš šim varētu būt micro-LED tehnoloģijas izmantošana, kas pārņēmusi labāko no abām pusēm, sniedzot gan lielu gaišumu unn krāsu daudzveidību, gan arī ekrāna ilgmūžību.

    Šādas baumas un iespējamie Apple plāni liek pārdomāt kādu ierīču iegādi šobrīd, taču kamēr tie nav reāli un produkti pieejami, labākais ir esošā brīža produkts.

    Avots9TO5Mac
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Flare
    20.06.2022 12:06

    Visiem citiem ražotājiem jau sen būs OLED, bet Apple to pasniegs kā baigo inovāciju. :D

    Tītars
    20.06.2022 16:33
    Reply to  Flare

    Līdz šim Apple bijis par un ap integrācijām, šajā gadijumā tikt galā ar OLED negatīvajām pusēm – izdegšanu un ghosting. Mazos izmēros kā apple watch tas ir atrisināts nedaudz “šūpojot” attēlu, ja to pašu domā darīt lielākā izmērā, kapēc gan ne, baterija macbook jau tagad ilgst gandrīz visu dienu, OLED to varētu vēl uzlabot.

    Skatoties pēc pagātnes trendiem, visi citi ražotāji dabūs šo faktu uz papīra priekš PR pirmie, un tad spēlēs catch-up game ar Apple, lai panāktu attiecīgo kvalitāti.

    Biteme
    20.06.2022 17:50
    Reply to  Flare

    OLED nevar pasniegt kā inovāciju, jo tas ir tikai ekrāna veids. Inovācija būtu kas tāds, kas kardinālu mainītu lietošanas paradumus. Bet mūsdienu patērētāji visai nekritiski jūsmo par inkrementālām izmaiņām.

    Flare
    21.06.2022 12:27
    Reply to  Biteme

    Apple mārketings atradīs veidu kā to pasniegt kā inovāciju. :D Par OLED ekrānu problēmām jāsaka, ka līdz šim neesmu saskāries. Tiesa man nav OLED tv, taču telefonā jau gadiem ir OLED, tikko paņēmu portatīvo ar OLED, viss OK. Tiesa, portatīvajam varēs novērtēt pēc laika.

    Reklāma