Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple varētu iegādāties Electronic Arts videospēļu izstrādātāju

    Jaunākie raksti

    Aktīvākie videospēļu entuziasti un Apple fani gan jau būs pamanījuši, ka tīmeklī pieejamas dažādas ziņas par Apple vēlmi iegādāties videospēļu izstrādātājus EA – Electronic Arts.

    EA pakļautībā ir dažādas sporta spēles, piemēram, amerikāņiem populārais “Madden NFL” vai “The Sims” sērijas spēles, kā arī dažādas “Star Wars” franšīzes spēles. Burtiski iepriekšējās un šīs nedēļas laikā arvien vairāk tiek locīts Apple vārds par vēlmi iegādāties Electronic Arts, tomēr viņi nav vienīgie. Šajā cīņā varētu iesaistīties arī citi, jo konkurentu klāstā ir Disney un Amazon. Visiem uzņēmumiem ir līdzekļi, lai veiktu šādu darījumu.

    Reklāma


    Apple līdz šim nekad nav saistīts ar videospēlēm, ko vairāk ierobežo tieši programmatūra nevis komponentes, īpaši zinot kādu jaudu spēj sasniegt M sērijas procesori. Pirms laika ziņojām par to, ka uzņēmums sācis interesēties par videospēļu konsoles izstrādi, vēršoties pēc padoma pie citiem nozares ekspertiem. Tāpat arī iepriekš minētās EA spēles nav pieejamas macOS operētājsistēmai, tomēr videospēļu uzņēmuma iegāde varētu krietni mainīt zīmola pozīcijas.

    Kā norāda nozares analītiķi, tad šādas sarunas par EA pārdošana ir bijušas jau vairākus gadus, tomēr tas nav rezultējies darījumā. Ja tas notiktu šobrīd, tad videospēļu izstrādātāja vērtība novērtēta 37,6 miljardu dolāru apjomā. Kas ir gandrīz divas reizes mazāk nekā Microsoft darījums ar Activision Blizzard. Taču tāpat tās nav kapeikas. Iespējams, ka tieši šis solis licis sarosīties Apple.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    10 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Raimonds Talcis
    26.05.2022 12:37

    EA šobrīd izskatās tādā zamā stāvoklī. Zaudēja FIFA licenci, Battelfield ir totāla katastrofa. Star Wars ekskluzīvi ar zaudējis.
    Izskatās ka lielie izdevēji ir štruntīgā stāvoklī. Ubisoft arī izlikuši sevi uz pārdošanu.

    REALAIS
    26.05.2022 14:25

    Viņi nezaudēja licenci. Viņi atteicās no licences, jebšu atteicās dubultot licences maksu, ko pieprasīja FIFA lai turpinātu izmantot FIFA vārdu un Pasaules kausu iekš spēles. EA soļos tālāk mierīgi arī bez FIFA vārda.

    Oskars
    26.05.2022 13:31

    Kas tur ko brinities, ja kvantitate, nauda svarigaka par kvalitati? Ka gan Apple varetu uzlabot EA stavokli, ja speles vien paliek par tadam, kur jaiegadajas kaut kadi mesli, lai tiktu talak. Kaut tev bez ieguldijuma ir piemeram specigs tels izveidots, bet tev spiezh iegadaties jo redz, lai tiktu talak. Kur ir godiga prakse? Seit ir tas pats, kas vecajas ATARI spelu iekartas, gandriz visas speles bija cheats, ka nelava speletajam piemeram par 3 cinju augstak uzvaret, nacas maksat. Loti vieds cilveks seit plashak par spelu cheatoshanu: https://www.youtube.com/watch?v=KUttRUpVnq4 , seit par citu speli: https://www.youtube.com/watch?v=Kyk2s4HTPpk . Visus spelu izstradatajus vajadzetu njemt prieksa par shadu ricibu. Tikai musdienas tev liek teret naudu virtualaja valuta.

    Last edited 2 years ago by Oskars
    Raimonds Talcis
    27.05.2022 10:10
    Reply to  Oskars

    Man liekas Nintendo vel ir iesprūdis pagātnē kurš vel īsti nav pilnībā pieņēmis mūsdienīgās spēļu izstrādes praksesl
    Piekrītu par to ka Apple nevar uzlabot EA. Apple nekad nav bijis speļu izstrādē, viss šis beigsies līdzīgi kā Amazon vai Google kuri ar neveiksmīgi šajā tirgū mēģināja ielekt.

    27.05.2022 10:28

    un Nintendo šeit pieminēts tāpēc, ka?..

    Raimonds Talcis
    30.05.2022 17:32
    Reply to  digitalk

    Piminu Nintendo jo Oskars izsakās par EA un mūsdienīgajām tendencēm spēlēs, kā piemēram mikromakšajumi.
    Nintendo šobrīd vel nav pilnībā iekļāvis visas nepatīkamās tendences.

    Čiekurs
    27.05.2022 12:47

    Apple arī nekad nebija darbojies kino lauciņā, taču es teiktu, ka tīri veiksmīgi viņiem tas ir izdevies. Darbojas kvalitatīvi un, manuprāt, cienījamā veidā. (Piem. LV sub.esamība)

    Raimonds Talcis
    30.05.2022 17:35
    Reply to  Čiekurs

    Taisnība gan par Apple un Kino lauciņu. Ja Apple nopirks EA vai veiks apveinošanās procesu, tad protams ceru uz to labāko.

    REALAIS
    26.05.2022 14:29

    EA CEO interesē tikai nauda. Precīzāk, ne jau īsti tik ļoti Apple grib iegādāties EA, bet EA grib pārdoties/apvienoties ar kādu, kamēr ir populāra kompāniju pārņemšana. Un EA vadītājs ir atklāti izteicies, ka labprāt apvienotos ar kādu lielāku kompāniju tādā veidā, lai varētu palikt amatā arī pēc tam. Shēma, lai kompānijas augšgals tiktu pie vieglas naudas.

    Ēriks Ēriks
    27.05.2022 06:31

    Ja Apple nopirks EA, Nākamais Battlefield būs uz Apple pippin. He-hē…

    Reklāma