Web Analytics
More
    Reklāma

    EA Games nepakļausies “antigeju likumam” Krievijā, un izlaidīs jaunāko The Sims 4 papildinājumu

    Jaunākie raksti

    Visai interesanta situācija ir notikusi videospēļu nozarē, jo spēles The Sims 4 izdevēji EA bija izvēlējušies nepiedāvāt savu jaunāko papildinājumu The Sims 4: My Wedding Stories Krievijā. Tas konfliktē ar tā saukto “antigeju likumu”, jo sniedz iespēju spēles laikā veidot viendzimuma pāru attiecības un laulību. Taču situācija ātri mainījusies.

    Aktīvi The Sims spēlētāji zina, ka tai ir pieejami dažādi papildinājumi, kā atsevišķas spēles, lai visu laiku to padarītu interesantāku, labāku un ļautu ikvienam izspēlēt savu sapņu dzīvi vai ļaunākos murgus. Viens no jaunākajiem papildinājumiem My Wedding Stories ļaus organizēt kāzas un darīt visu ar to saistīto. EA reklāmas video pamatā ir izmantots sieviešu viendzimuma pāris, un tas neiet kopā ar Krievijas pieņemtajiem likumiem.

    Reklāma

    Līdz ar to EA bija lēmusi, ka šo spēles papildinājumu vienkārši nepiedāvās Krievijas tirgū, taču atsaucoties uz kopējo sabiedrības nostāju un neizpratni par spēļu izdevēja nostāju, burtiski vienas dienas laikā lēmumu ir mainījusi. EA nereaģēs uz šo likumu, un izlaidīs The Sims 4: My Wedding Stories arī Krievijā. Tā sauktais “antigeju likums” Krievijā darbojas jau no 2013. gada, kas aizliedz viendzimuma attiecību un laulību propagandu, kā arī dažādus saistītos materiālus. Šo ir nosodījusi Eiropas Cilvēktiesību tiesa, tomēr likums nav atcelts.

    Var teikt, ka arī videospēļu nozarē var iet visai karsti, kad runa ir par spēļu izdošanu un kopējo spēlētāju kopienu, kā arī cilvēku interesēm. Būs jāseko reakcijai no Krievijas puses, un vai vispār tāda sekos.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Rikikī
    17.02.2022 15:11

    Margrietiņas (radikālie straight) dabūn iekšās no visām pusēm. Pareiz’ ir! Cienu EA Games nostāju, lai gan uz peļņu bāzētu.

    Krotow
    17.02.2022 22:14
    Reply to  Rikikī

    Aizver skapi – vēl saaukstēsies.

    rikuku
    18.02.2022 10:48
    Reply to  Krotow

    Margrietiņa :)

    Roberts
    17.02.2022 17:44

    Gan jau soda naudas būs pāris miljardi. Komūna varēs samest un aizstāvēt. Rekomendēju EA Games CEO rīkot publisku jaunās versijas prezentāciju Čečenijā. Tirgus liels jo oficiāli tur geju neesot :)))

    Krotow
    17.02.2022 22:15
    Reply to  Roberts

    Vēl var rīkot tūri pa Krievijas cietumiem.

    Pēteris
    19.02.2022 21:55
    Reply to  Krotow

    Cietumos gan nez, kā ir ar īstiem gejiem – drīzāk tikai “tvaika nolaidēji”.

    Reklāma