Web Analytics
More
    Reklāma

    Audiovizuālie mākslinieki sūdzas par problēmu ar Apple macOS Monterey “oranžo punktu”

    Jaunākie raksti

    Uzņēmums Apple, sev gribot negribot, radījis visai interesantu problēmu, kas saistīta ar drošības paziņojumiem, jo viens no tiem traucē audiovizuālajiem māksliniekiem izmantot macOS Monterey operētājsistēmu pilnekrāna projekcijām.

    Situācija ir saistīta ar vienu apļa formas indikatoru, kas norāda, vai dators un kāda no programmām ir pieslēgusies kamerai vai mikrofonam. Šis ir viens no drošības pasākumiem, kādu Apple jau ir ieviesusi iOS operētājsistēmā, un lietotājam ir vizuālais uzskates materiāls, ka noteiktā programma ir pieslēgusies šīm informācijas nodošanas kanāliem. Tas ir zaļš vai oranžs aplītis, un macOS operētājsistēmā to redzēsiet pie Control Central ikonas. Taču problēma, ar kuru saskaras mākslinieki, ir tā, ka palaižot savas videoprojekcijas, tām ir jāpiekļūst arī mikrofonam, līdz ar to pat pilnekrāna režīmā uz atsevišķi pievienota ekrāna būs redzams oranžais drošības aplis.

    Avots: MacRumors

    Principā tas nozīmē, ka mākslinieki šobrīd nevar izmantot Mac datoru operētājsistēmu un pašus datorus savas mākslas rādīšanai cilvēkiem, un tas nenāk par labu Apple, kā tehnikas piegādātājam. Mākslinieki cer, ka uzņēmums atsauksies uz šo problēmu un sniegs risinājumu. Pagaidām ir radīts ātrais risinājums, kuru var ielādet GitHub platformā. Ir skaidrs, ka Apple nevēlēsies atteikties no savas drošības sistēmas, jo šobrīd šis ir svarīgākais temats ikdienas lietotājiem, tāpēc jāgaida, cik ātri uzņēmums būs spējīgs reaģēt uz šo situāciju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Pastmeistars
    25.12.2021 13:25

    Kāpēc lai pilnekrāna videoprojekcijai būtu jāpiekļūst mikrofonam?

    Kursors.lv
    25.12.2021 21:26
    Reply to  Pastmeistars

    Nereti videoprojekciju darbināšanai ir jādarbojas sinhroni ar muzikālo pavadījumu un tāpēc tiek izmantots mikrofons. Tas arī aktivizē to oranžo punktu.

    Reklāma