Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung Galaxy S22 savu vērtību zaudē būtiski straujāk nekā Apple iPhone 13

    Jaunākie raksti

    Jaunākā Samsung flagmaņu klases viedtālruņu sērija Galaxy S22 tika izlaista februārī, bet pa šo laiku to vērtība vidēji kritusies par 47%, tikmēr iPhone 13, kas tika izlaists septembrī, vien par 16%.

    Šīs ziņas ir saldā maize Apple iPhone faniem, jo cipari nemelo, un mēs varam redzēt, ka jaunu Android ierīču vērtība krītas ļoti strauji. Lielākais kritums bijis tieši Galaxy S22+ 128GB modelim, kura cena samazinājusies pat par 58%. Tātad vien pēc divu mēnešu lietošanas, viedtālruņa vērtība ir kritusies jau uz pusi. Tas ir normāli, ka ierīces cena parasti sāk samazināties divus mēnešus pēc tās izlaišanas, tomēr redzam, ka iPhone vērtība otrreizējā tirgū turas krietni augstāka.

    Reklāma

    Analītiķi no uzņēmuma SellCell noteikuši, ka iPhone 13 modelis ir vēsturiski labākais Apple viedtālruņu modelis, kura vērtība krītas vislēnāk. Modeļu ziņā viszemāko cenas kritumu no 2021. gada septembra piedzīvojis iPhone 13 Pro Max modelis, kas samazinājusies vien par 3,8%. Tas gan būs ideāla stāvokļa ierīcei. Šī informācija jāņem vērā tiem lietotājiem, kuri savas ierīces pēc tam plāno ietirgot atpakaļ. Samsung gadījumā tā vērtība kritīsies ļoti strauji, un ieguvums nebūs tik liels, taču ja ietirgošana nav aktuāla, par to var uztraukties mazāk.

    Jāpiezīmē, ka iPhone 13 un Google Pixel 6 viedtālruņu otrreizējā vērtība pat ir kāpusi, kad pēc pirmajiem mēnešiem bijis lielāks kritums. Tomēr Pixel 6 cenas kritums ir gandrīz tikpat liels cik Samsung Galaxy S22, proti, 42%. Pirms pērciet savu nākamo viedtālruni, šo informāciju ir vērts likt aiz auss.

    Avots9TO5Mac
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    29 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    11.05.2022 11:03

    Un ko tieši tas maina, ja lielākajai daļai tas Iphone tāpat ir nomaskā uz 3 gadiem!? Vai tad nu visi tā rausies pirkt veco Iphone pēc 3 gadu nomaksas perioda beigām?

    Oskars
    11.05.2022 11:24

    Nu es gribetu nepiekrist. Android laucins ir loti liels, razotaji daudz, katrs razotajs izlaiz savu ierici sava laika, kaut vai piemeru varam nemt, sodien tiek prezentets Sony Xperia 1 IV, driz tiks prezentets vel citi viedtelefoni. Tapec cenu kritums ir tads, kads ir. Apple nav alternativa ar IOS sistemam, ja Apple butu preteji Android situacijai, tad redzetu, ka cena kritas iPhone modeliem. Ja godigi, tad kretine shis aptaujas, vai petijumi, jo tas nav objektivas.

    Last edited 1 year ago by Oskars
    Rikikī
    11.05.2022 12:49
    Reply to  Oskars

    Turklāt, lai tirgotājs oficiāli pārdotu apple, viņam ir jāpiekrīt diezgan plašam noteikumu sarakstam, no kuriem viens ir – cenu, akcijas, izpārdošanas utt tiek regulētas tā kā apple grib un apple mārketinga nolūkos (un arī šādu “aptauju” dēļ), saprotams, neļauj baigi rādīt patērētājam, ka aifons var būt arī par zemāku cenu vai paķerams akcijā. Tad nu šādās aptaujās, kurās tā saucamais pētījums bija vnk paskatīties majaslapu cenas, arī redzams, ka apple ir dārgi kā 5 gadi atpakaļ, tā šodien. Tā kā šis viss ir liels hoax un kārtējo reizi parāda apple lietotāju naivumu.
    Pat nesaprotu, kāpēc kursors tāds dzeltens palicis.

    BTR
    02.06.2022 14:35
    Reply to  Oskars

    Piekrītu Jūsu teiktajam. Aptauja tiešām, lai iepriecinātu ābola fanus, kuriem makaronus uz ausīm var kraut tonām :).

    Mazcenasmobilaistelefons
    11.05.2022 12:26

    @Henrijs Avotiņš Vai pareizi saprotu, ka šis raksts ir par jaunām ierīcēm “plauktā”, nelietotām ? Grūti saprast, liekas, ka putrošanās jaucot jaunas “plauktā” un “uz rokām.”

    Last edited 1 year ago by Laris Miberts
    Brokolis2
    11.05.2022 13:49

    Bet vai ir objektīvi ņemot vērā ka bumbierim cenu regulē pats bumbieris ?

    ASh
    11.05.2022 12:34

    Vai telefons ir investīciju objekts? Man telefoni nokalpo līdz brīdim kad tie ir morāli un fiziski nolietojušies un iegulst arviltknē vai tiek nodoti vecākiem (ja vēl izmantojami). Līdz šim nevienu telefonu neesmu tirgojis.. kāda starpība kāda tam ir otreizējā vērtība..

    Elektriķis
    11.05.2022 13:37
    Reply to  ASh

    Es daru tāpat, bet kārtīgs Ābolmīlis katru gadu stāv rindā pēc jaunākā telefona un veco pārdod :)

    vbvvvb
    11.05.2022 22:21
    Reply to  Elektriķis

    un? tev žēl? samsūdisti, kas to var atļauties, dara tāpat

    Tītars
    12.05.2022 08:18
    Reply to  Elektriķis

    Kā cilvēks ar pārsvarā Apple lietotāju kontaktiem, es par šo praksi lasu vairāk kā redzu. iPhone parasti tiek mainīts tad kad izbāk Tevis iecienītākās tehnoloģijas vērā ņemams upgrade (piem kamera) vai arī kad Tavs iPhone ir jau cienijamos gados.
    Katru gadu maina cilvēki kam mobilais nomaksas rēķins piedāvā šādu pakalpojumu, neesmu gan skatijies vai tā var LV.

    Nākamais – Apple priekš iPhone izstrādes izmanto 3 modeļu ciklu. Jaunākais cikls sākās ar iPhone 12 un tiks noslēgts ar 14, kas skaitīsies šī cikla visnostrādātākā versija, tas nozīmē ka visvairāk viena gada upgrades varētu notikt no 14 uz 15 versiju.

    Girts
    21.12.2022 13:06
    Reply to  ASh

    Pilnībā piekrītu. Man mētājās Note10, 256GB, kurš maksā vairāk nekā liela daļa budžeta telefoni, arī lietots. Ja runājam par s22Ultra(šobrīd lietoju) un 13 ābolu, tad ābols pat tuvu nestāv s22.

    Falks
    11.05.2022 12:53

    tās taču ir lieliskas ziņas android lietotājiem, nepērc uzreiz jauno Galaxy S, bet pagaidi pusgadu :)

    Mazcenasmobilaistelefons
    11.05.2022 15:44
    Reply to  Falks

    Būsim godīgi, S klases Samsungs un Iphone, iznākšanas brīdī ir apmēram līdzīgā veiktspējā un cenā, pagaidām divus mēnešus un nopērkam to pašu veiktspēju ar 50% nometienu. Es gaidu gadu, kad iznāk jaunais modelis, nopērku iepriekšējo modeli par tā brīža cenu un lietoju 3 gadus, kad telefonam tuvojas finišs, tad mainu. Un tas ir viens no iemesliem, kāpēc nepērku ābolu, jo ja nepērc “iznākšanas” brīdī, bet pēc kāda laika, tad androids ir stipri lētāks un varēšana tā pati.

    Skābene
    11.05.2022 16:48

    Aizmirsi pateikt, ja jaunā Ābola iznākšanas brīdī vecajam ābolam tiek turēta iepriekšējā cena, kamēr Android gadījumā vecos modeļus iztirgo ar atlaidēm!

    Niks
    12.05.2022 12:51

    Nav nav lidzīhas veiktspējas!
    Pirmkārt apple procesori ir krietni ātrāki, otrkārt tie ir taupīgāki.
    Jau jau reiz salīdzini tad paskaties testus:
    1 vieta procesoros = apple
    1 vieta baterijas darbībā = apple!
    Un nejaubtā knapi, bet diezgan krietns pārsvars.

    BTR
    02.06.2022 17:33
    Reply to  Niks

    Sapņot nevajadzētu :). Procesors, kameras, kvalitāte andriem sen jau labākas. Ābolam baterija labāka tikai uz promaxiem pārsvarā. Otrkārt ābola OS stāv uz viena tipa telefoniem.

    Tā kā tos procesora testus vari kkur iebāzt sev :) varu Tev uztaisīt 5 gadus vecam andrim sintētiskos testus ar lielākiem cipariem kā jbekuram OS…vajag taču saprast kā tie strādā.

    Spēlēs, ikdienas lietošanā lielas lomas nav tai Ābola procesora jaudai.

    Jo ja pārbauda spēlēs aifoni mīl sākt ielagot. Kā arī aifona cena neatbilst tehnoloģijām, kuras iekļautas tajā, jo tās ir pāris gadus vecas jau jaunam telefonam.

    Un galvenais, ābolu fani, ja tiem ābols iekakās mutē, pateiks, tas ir ievārījums, vēl gadu ābola fani strīdēsies – aveņu jeb zemeņu.

    Kursors.lv
    02.06.2022 18:36
    Reply to  BTR

    Kaut kā ļoti interesanti tu uzrakstīji, ka iPhone ir vislabākie telefoni pasaulē :D

    Tītars
    11.05.2022 20:48

    Skats no āboldārza puses – vērtība krītas lēnāk jo iPhone jau pāris paaudzes ir jaudīgāks/ekanomiskāks kā Android alternatīvas. Nākamais ir iOS atbalsts kas iPhone 13 turēs “up to date” vēl nākamos 6+ gadus salīdzinot ar Android alternatīvām kas morāli noveco vidēji 2 gadu laikā. Tas iPhone burtiski padara par izdevīgāku “ieguldijumu”.
    Tālāk ir apple ekosistēma kas palīdz jebkāda vecuma iphone integrēties starp pārējām ierīcēm vēl vairāk palēninot vērtības krišanos.

    BTR
    02.06.2022 17:34
    Reply to  Tītars

    Sen esi indiešu filmu scenārija fans :D sen tādu pasaku lasījis nebiju.

    ThinkGreen
    12.05.2022 08:44

    Tā kā Androīdam ir reāla konkurence un tirgus piesātināts, tad loģiski, ka cenas krītas līdz ar katra jauna konkurenta modeļa izlaišanu. iPhone ražo tikai 1 ražotājs – tur nav neviena cita, kas cenu varētu nosist lejā. Bet šī tēma domāju nav ļoti aktuāla (pretstatā auto tirgum), jo labi ja 1 no 10 telefonu lietotājiem to pārdod tālāk – pārējie nolieto līdz pēdējam un nodod elektrolūžņos. Tai pat laikā 9 no 10 auto nomainās vismaz 2-3 īpašnieki viņa mūžā. Ja telefoni būtu tik pat labi/viegli remontējami/maināmi (ekrāni, baterijas) un uzlabojami kā auto – tad šis otreizzējais tirgus arī būtu nozīmīgāks.

    Skābene
    12.05.2022 08:50
    Reply to  ThinkGreen

    Tieši tā, Apple nav konkurentu un var turēt kādu cenu grib. Apple dara to pašu, ko glaunie modes nami, kad mainās kolekcija. Veco kolekciju labāk iznīcina, nekā atdot iztirgošanai outletos pa lēto. Tādā veidā tiek saglabāta ekskluzivitāte.

    Tītars
    12.05.2022 09:06
    Reply to  ThinkGreen

    Ražotāji kas izmanto Android arī cenšas nodrošināt savas nišas/flavours, lai šādi laterālie upgrades nebūtu tik interesanti vidējam patērētajam. It īpaši ja runājam par Samsung, kas ir “Android pasaules iPhone”.

    Girts
    21.12.2022 13:00

    Absolūtās muļķības. Man ir s22 Ultra, pirku pirms 6 mēnešiem par 1389€…Šobrīd Norvēĝijā s22 Ultra maksā 1278€…

    Reklāma