Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple iPhone dominējis 2021. gada viedtālruņu pārdošanas topā

    Jaunākie raksti

    Pēc uzņēmuma Counterpoint veiktās tirgus izpētes, zināms, ka Apple radītie iPhone viedtālruņi ir bijuši populārākie telefoni 2021. gadā. Jāatzīmē, ka dati ir par individuāliem modeļiem, bet ne par visu zīmola pārdoto apjomu, kur dominē Samsung.

    Pagājušajā gadā pārdotākais un populārākais viedtālrunis bija iPhone 12, kas tika prezentēts 2020. gada rudenī. No visiem pārdošanas apjomiem tas aizņēma 2,9%. Tikmēr otrajā vietā ar lielāku kritumu atrodas iPhone 12 Pro Max, un šis modelis aizņēma 2,2%. Tālāk jau sīvāka konkurence citu Apple modeļu klāstā. Trešo un ceturto vietu ar 2,1% dala iPhone 13 un iPhone 12 Pro, bet piekto pozīciju ar 2% ieņem iPhone 11, kas tika izlaists jau 2019. gadā. Šis man pašam bija liels pārsteigums.

    Kā redzams, tad Apple ir nospiedošs pārsvars Top 10 pārdotāko modeļu sarakstā, un tikai sestajā vietā ir Samsung Galaxy A12 budžeta klases tālrunis, kas arī sastāda 2% no pārdotā apjoma. Septītajā un desmitajā vietā ir Xiaomi viedtālruņi, bet astotajā un devītajā atkal iPhone SE (2020) un iPhone 13 Pro Max. Vēlreiz atkārtošos, ka šie dati ir par atsevišķu modeļu popularitāti, jo tieši Samsung 2021. ir pārdevis visvairāk vienību, kas ir 271 miljons. Tam seko Apple ar 238 miljoniem, bet Xiaomi apjomi sasniedza 190 miljonus.

    Nedaudz pārsteidz, ka populārāko modeļu desmitniekā neredzam kādu no Samsung Galaxy S21 sērijas flagmaņiem, kas norāda uz to, ka šie viedtālruņi nav tik populāri. Kā arī zīmols vairāk pārdod budžeta klases modeļus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma