Web Analytics
More
    Reklāma

    Īlons Masks: “Tesla” cilvēkveidīgais robots ir uzņēmuma prioritāte 2022. gadā

    Jaunākie raksti

    Pērnā gada augustā “Tesla” prezentēja ideju, ko daudzi nebija gaidījuši – cilvēkveidīgs robots “Tesla Bot“. To darbinās mākslīgais intelekts, nākotnē ļaujot veikt monotonus, garlaicīgus un cilvēkam bīstamus uzdevumus. Masks toreiz solīja, ka uzņēmums tā prototipu izveidos jau 2022. gadā. Lai arī ilgi par šo robotu nebija ne dzirdēts, ne lasīts, Masks nupat atklājis, ka tas būšot “Tesla” nozīmīgākais projekts šajā gadā.

    Neskatoties uz to, ka daudzi gaidīja, ka šogad “Tesla” lielu uzmanību veltīs auto biznesam, turpinot strādāt, piemēram, pie “Cybertruck” un “Roadster“, “Tesla Bot” tomēr būšot galvenā prioritāte uzņēmumā. Tas ir saprotams, jo solījumi ir jātur un robota prototipam šogad jābūt gatavam. Masks arī izteicies, ka “Tesla Bot” ir liels potenciāls laika gaitā kļūt par “Tesla” galveno darbības virzienu, atstājot otrajā plānā transportlīdzekļu biznesu. Viņš atklāja, ka sākotnēji robots tikšot izmantots tajās pašās “Tesla” rūpnīcās, kur palīdzēs ikdienas darbos.

    Reklāma

    Šie Īlona Maska izteikumi, domājams, lika vilties daudziem “Tesla” klientiem un akciju turētājiem, kuri vēlējās dzirdēt vairāk jaunumu par uzņēmuma sen solītajiem transportlīdzekļiem, piemēram, to pašu “Cybertruck”, “Roadster” un “Semi“. Tāpat Masks atklājis, ka “Tesla” šogad nepiedāvās jaunus transportlīdzekļu modeļus, jo jākoncentrējas uz esošo saražošanu. Tomēr varbūt kādu joku produktu no uzņēmuma sagaidīsim arī šogad.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    28.01.2022 11:20

    Plāns būs izmantot šos pie konveijera auto deficīta mazināšanai. Vēlāk, kad būs gļuki izķerti, varēs atlaist visus strādājošos un atstāt tikai robotus.

    Fcuk logic
    28.01.2022 13:36

    Ražosim robotus, kuri ražos mašīnas, bet mašīnu ražošana būs otrajā plānā. Priekš kam tad ražot robotus? :D

    Krotow
    28.01.2022 13:59
    Reply to  Fcuk logic

    Lai nav kam ražo mašīnas. Kad cilvēki vairs nevarēs atļauties mašīnas, problēma atrisināsies pati no sevis :P Un nesaki ka tā nebūs.

    AC/DC
    30.01.2022 21:47
    Reply to  Krotow

    Ir pilnīgi skaidrs, ka pašbraucošās mašīnas un humanoīdu roboti ar AI būs daudz vērtīgāks produkts par Iphone uz riteņiem. Investoriem vajadzētu interesēt potenciālā peļņa, ne tas kā tieši tā tiek radīta.

    Reklāma