Web Analytics
More
    Reklāma

    “Tesla” strādā pie savā pirmā cilvēkveidīgā robota, tā prototips gaidāms nākamgad

    Jaunākie raksti

    Vakar vakarā, 19. augustā, (20. augustā 3:00 pēc Latvijas laika) norisinājās vērienīgais un ilgi gaidītais kompānijas “Tesla” rīkotais mākslīgā intelekta pasākums “Tesla AI Day”. Tajā kompānija izziņoja jaunumus saistībā ar saviem mākslīgā intelekta risinājumiem, liekot pārsteigumā ieplest acis pat rūdītākajiem tehnoloģiju zinātājiem un “Tesla” faniem. Viens no jaunumiem, ar ko Īlons Masks šajā pasākumā dalījās, ir “Tesla” pirmais cilvēkveidīgais robots “Tesla Bot”, kura prototips varētu būt gatavs jau nākamgad.

    Masks norāda, ka šī robota, ko darbinās mākslīgais intelekts, izstrādē tiks izmantota iegūtā pieredze un tehnoloģijas no “Tesla” bezpilota automašīnām, to radīšanā nepieciešamā aparatūra un programmatūra. Robots būs ap 1,60 m garš, svērs ap 57 kg un tam sejas daļā būs ekrāns. Tas varēs panest līdz 20 kg smagu kravu un tā maksimālais ātrums sasniegs 8 km/h. Pēc šiem skaitļiem var redzēt, ka “Tesla Bot” nebūs nekāds kalnu gāzējs, un Īlons arī norāda, ka tas pret citiem būs draudzīgs, samērā lēnīgs un nespēcīgs, tāpēc cilvēkam draudus neradīs.

    Reklāma

    “Tesla” mājaslapā teikts, ka šis robots radīts, lai tiktu galā ar “nedrošiem, monotoniem vai garlaicīgiem uzdevumiem”, kas galvenokārt saistīti ar automašīnu izstrādi. Īlons Masks piebilda, ka, viņaprāt, nākotnē fiziskais darbs būs izvēle. Ja cilvēks to negribēs darīt, viņa vietā to paveiks robots.

    Lai skatītāji labāk saprastu, kā robots varētu izskatīties, uz skatuves parādījās arī pārģērbies cilvēks, kuru daudzi noturēja par pašu šo robotu. Masks gan pēc tam pasmējās un teica, ka tas vēl neesot “Tesla Bot”.

    AvotsVerge
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Tasesmues
    20.08.2021 12:20

    Es jau sastresojos, bet tad viņš pateica, ka šamējie vēl draudus neradīs. Paveicās.
    Gaidām nākamos, kas radīs draudus.

    CeleronS
    20.08.2021 15:41
    Reply to  Tasesmues

    Beidz baidīties!

    Krotow
    20.08.2021 16:20

    Draudi piepildīsies kad “Teslaman” iemācīsies pārdot burgerus un slaucīt ielas.

    ThatGen
    20.08.2021 23:23
    Reply to  Krotow

    Juuu, domāju ilgi vairs nav jāgaida max 5 gadi.

    CeleronS
    21.08.2021 18:18

    Mani vairāk uztraucu Jūsu visu naivums uz Maska solījumiem. Jūs paši loģiski saprotatiet ko viņš tur sola? Tas ir kārtējais burkāns, kā robotaxis, semi un autopilots.

    Ernests
    22.08.2021 02:32
    Reply to  CeleronS

    Naivums ir neredzēt, ka Teslas automašīnas ir īstas un ka tās ir drošākās un tehnoloģiski pārākās mašīnas pasaulē.

    AI Day mērķis bija piesaistīt talantus. Viņi pastāstīja, cik tālu ir tikuši AI jomā, kādus dzelžus viņi būvē un kādi varētu būt AI nākotnes pielietojumi. Cilvēkveidīgais robots bija tikai viena no ēsmām, kas tika izlikta talantu piesaistei. Diezin vai viņi šajā virzienā ir kaut ko nopietnu jau sākuši darīt, bet, ka tā tiešām varētu būt Teslas nākotne – tas ir ļoti iespējams. Reālās pasaules AI risinājumos Tesla šobrīd ir pasaules līderis, tā ka, ja tas tiešām ir izdarāms, tad Teslai ir pārliecinoši vislabākās izredzes to paveikt.

    Ilmars Melnais
    23.08.2021 22:59

    Kārtējais vaporware no Tesla

    digitalk
    24.08.2021 01:22
    Reply to  Ilmars Melnais

    pfff, noliks pusmiljardu Boston Dynamics, adaptēs savu AI softu un zināšanu datubāzi, un voilà! :))

    Reklāma