Web Analytics
More
    Reklāma

    Masks sola, ka “Tesla Roadster” pie klientiem vajadzētu nonākt 2023. gadā

    Jaunākie raksti

    Elektroauto ražotāja Tesla vadītājs Īlons Masks ar sociālās saziņas vietnes Twitter starpniecību veicis kārtējo paziņojumu – atbildot uz kāda lietotāja jautājumu par jaunumiem saistībā ar “Tesla Roadster”, Masks atklājis, ka modelis pie klientiem varētu ceļot 2023. gadā. Protams, ja nākamgad pasauli neskars kāda “mega drāma” vai kādas citas, iepriekš neparedzētas problēmas.

    Masks 2. paaudzes “Roadster” izziņoja vēl 2017. gada nogalē, solot prātam neaptveramu sniegumu – jau bāzes modelis līdz 100km/h spēšot paātrināties nepilnu 2 sekunžu laikā. Tāpat viņš izteicies, ka šai mašīnai būs 200kWh bateriju ietilpība un ar vienu uzlādi varēs nobraukt vairāk nekā 1000 kilometrus, taču šie izteikumi gan vismaz pagaidām jāuztver ar zināmu skepsi.

    Sākotnēji ražošanas sākums bija paredzēts 2020. gadā, taču, kā tas nereti gadās ar Tesla produktiem, ražošanas uzsākšana pārcelta vismaz līdz nākamajam gadam. Turklāt, autoražotājam būs jādomā, kā pārvarēt globālo pusvadītāju deficītu, kas šobrīd ietekmē daudzas nozares. Pielāgojoties situācijai, Tesla izmanto citus procesorus un tiem pielāgota arī programmatūra, taču tas diez vai ir ilgtermiņa risinājums.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma