Web Analytics
More
    Reklāma

    Sony strādā pie jauna PlayStation abonēšanas servisa, lai konkurētu ar Xbox Game Pass

    Jaunākie raksti

    PlayStation šobrīd piedāvā divus videospēļu abonēšanas servisus, tomēr savā piedāvājumā un funkcionalitātē tie krietni atpaliek no Xbox Game Pass. Sagaidāms, ka nākamajā gadā tiks piedāvāts jauns serviss no Sony, lai konkurētu ar Microsoft izstrādāto.

    Kaut arī PlayStation 5 spēļu konsole noteikti ir populārāka par Xbox Series S/X, tomēr ir viens aspekts, kur konkurenti ir priekšā. Tā ir papildu naudas apgūšana no spēlētājiem ar abonēšanas servisiem, jo Xbox Game Pass šobrīd lieto 18 miljoni lietotāju mēnesī, kamēr PlayStation Now vien trīs miljoni. Tāpat ir ierobežota funkcionalitāte saistībā ar videospēļu straumēšanu un dažādu spēļu iegūšanu vai tieši vecāka izlaiduma spēļu pieejamību jaunajās konsolēs.

    Reklāma

    Jaunais PlayStation abonēšanas servisa projekts nosaukts par “Spartacus”. Tas piedāvās plašu klasisko videospēļu klāstu, kā arī nesen izlaistās spēles par noteiktu mēneša maksu. Kā norāda pieejamā informācija, tad jaunais Sony piedāvājums sevī apvienos šobrīd esošos PlayStation Plus un PlayStation Now servisus. Visticamāk, ka nākotnē uzņēmums paliks pie PlayStation Plus nosaukuma. Sagaidāms, ka tas būs pieejams 2022. gada pavasarī PS4 un PS5 īpašniekiem. Tam būs trīs veidi, no kuriem pirmais būs šobrīd esošais piedāvājums, nākamais līmenis piedāvās plašāku PS4 un PS5 spēļu bibliotēku, bet trešajā būs pieejamas spēles jau sākot no pirmās PlayStation konsoles laikiem.

    Vairs jau nav nekāds noslēpums, ka uzņēmumi lielu peļņu gūst tieši no abonēšanas servisiem, klientus ievelkot stabilos ikmēneša izdevumos. Uz to stipri spiež gan Apple, gan Microsoft, jo Xbox šajā segmentā krietni pārspēj Sony. Taču uzņēmums saprot, ka ir laiks noķert konkurentu, un nevarēs izbraukt uz lieliskas konsoles rēķina.

    AvotsGizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Boo
    08.12.2021 10:21

    Jāpiemin arī tas ka Xbox Game pass ir pieejams arī uz PC, un nemaksā neko.
    Šeit Sony var arī paspīdēt, piedāvājot savas spēles arī uz citām platformām,
    jo nevienam nav noslēpums ka Sony Playstation pērk ne jau dēļ konsoles, bet gan spēlēm ko tā piedāvā.
    Šogad konsoļu karos uzvar Xbox, un uzvar tieši ar Series S, jo viņu var nopirkt.

    Last edited 2 years ago by Boo
    REALAIS
    29.12.2021 14:54
    Reply to  Boo

    Tu nu gan smagi maldies par Xbox uzvarēšanu. Nopirkt var tāpēc, ka kopumā ļoti švaki tirgo.

    Reklāma