Web Analytics
More
    Reklāma

    Ukrainas policija konfiscē 3800 PS4 konsoles, kas izmantotas kriptovalūtu ieguvei

    Jaunākie raksti

    Krāpšanās ar kriptovalūtām vai to nelikumīga ieguve kļūst par aizvien izplatītāku praksi. Viens no jaunākajiem nedarbiem pastrādāts Ukrainā, kur kriptovalūtu “racēji” pamestā elektroenerģijas piegādes uzņēmuma noliktavā elektrotīklam bija pievienojuši vairākus tūkstošus ierīču, tostarp spēļu konsoles, ko izmantoja kriptovalūtu “rakšanai”.

    Saskaņā ar Ukrainas Drošības dienesta paziņojumu – kriptovalūtu “racēji” bija iekārtojušies uzņēmuma “Vinnytsiaoblenerho PAT” bijušajās telpās. Viņi slēpa savas darbības, manipulējot ar elektrības skaitītājiem, lai varētu nozagt elektrību no šī uzņēmuma.

    Reklāma

    Pašreiz izskatās, ka Ukrainas policija uzgājusi līdz šim lielāko nelegālo pazemes kriptovalūtu “rakšanas” vietu, kas darbojās ar plašu vērienu. Kriptovalūtu ieguvei tika izmantotas 3800 “PlayStation 4” konsoles, vairāk nekā 500 video kartes, 50 procesori, piezīmjdatori, tālruņi, zibatmiņas diski. Vienlaikus vairāki aprēķini liecina, ka PS4 konsoles nav labākais risinājums “rakšanas” darbiem novecojušās konfigurācijas dēļ.

    Tiek lēsts, ka vidēji mēnesī zaudējumi, ko radīja šie kriptovalūtu “racēji”, sasniedza no 186 200 līdz 259 300 USD. Turklāt šādas darbības varēja arī radīt elektrības trūkumu visai Vinnicas pilsētai, kur atradās šī kriptovalūtu ieguves vieta. Nav skaidrs, cik ilgi šis viss notika, bet šķiet, ka tie bija vismaz vairāki mēneši.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    14.07.2021 11:28

    Beidzot atrasts jēdzīgs pielietojums tām spēļmantiņām

    Juris Baklažāns
    16.07.2021 18:14

    Nu vajadzēja jau vajadzēja kaut ko iepļūtīt :)

    Reklāma