Web Analytics
More
    Reklāma

    Aktieris Toms Henks nemaksās Džefam Bezosam 28 miljonus dolāru par pāris minūtēm kosmosā

    Jaunākie raksti

    Aktieris Toms Henks (Tom Hanks) savā 45 gadus ilgajā karjerā ne reizi vien ir spēlējis lomas kosmosa filmās, piemēram, “Apollo 13” un “Cloud Atlas” (“Mākoņu atlants”). Nesen viņš arī saņēmis piedāvājumu no kompānijas “Blue Origin” vadītāja Džefa Bezosa doties kosmosā ar raķeti “New Shepard”. 65 gadus vecais aktieris gan atteicies no šis iespējas, uzskatot, ka tas ir pārāk dārgi.

    Par šo piedāvājumu Toms Henks plašāk stāstīja sarunu šovā “Jimmy Kimmel Live”. Aktieris apgalvo, ka viņam gan veselības, gan finansiālā ziņā viss esot kārtībā, taču par vietu “New Shepard” nemaksāšot 28 miljonus dolāru. Šajā ziņā Henks, visticamāk, atsaucās uz “Blue Origin” vasarā rīkoto izsoli, kurā vienīgo komerciālā pasažiera vietu misijā “NS-16ieguva dalībnieks, kurš piesolīja 28 miljonus dolāru. Protams, līdz ar kosmosa tūrisma attīstīšanu, “Blue Origin” cena par lidojumu nesasniegs tik kosmiskus apmērus, tomēr kompānija nav sniegusi komentārus par precīzāku summu.

    Reklāma

    Vienlaikus Henka atteikums, iespējams, būs kārtējais trieciens “Blue Origin”, kas pēdējā laikā cenšas uzspodrināt savu tēlu, izmantojot slavenības. Piemēram, oktobrī kompānijas otrajā komerciālajā lidojumā piedalījās slavenais aktieris, 90 gadus vecais Viljams Šatners.

    Tomēr “Blue Origin” veiksmes brīži iet roku rokā ar neglaimojošiem faktiem. Piemēram, šogad vismaz 17 vadošie darbinieki pametuši “Blue Origin”. Vēl reputāciju iedragājošāks varētu būt darbinieku atzinums, ka viņi paši nekad nelidotu ar “New Shepard”, jo uzskata to par nedrošu. Un, jā, pagājušajā nedēļā “Blue Origin” zaudēja arī vairākus mēnešus ilgo tiesas prāvu pret NASA un līdz ar to atvadījās no cerībām piedalīties Mēness transportlīdzekļa izstrādē.

    AvotsGizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma