Web Analytics
More
    Reklāma

    “Blue Origin” izsoles uzvarētājs negaidīti atteicies no 20. jūlijā plānotā lidojuma kosmosā

    Jaunākie raksti

    Džefa Bezosa kompānija “Blue Origin” nākusi klajā ar paziņojumu, ka pirmais komerciālais pasažieris, kurš jau 20. jūlijā lidos ar suborbitālo raķeti “New Shepard”, ir 18 gadus vecais Olivers Deimens. Jāsaka, ka jaunietim tiešām paveicās, jo viņš bija izvēlēts kā rezerves pasažieris gadījumā, ja izsoles uzvarētājs atsaka savu dalību. Tā šoreiz arī notika – 28 miljonus ASV dolāru iemaksājušais izsoles vinnētājs atteicās no lidojuma, jo tajā datumā būšot aizņemts un pieteikšoties lidojumam kaut kad nākotnē.

    Jāsaka, ka šī svarīgā misija tepat jau aiz stūra vien ir. Tā būs pirmā “Blue Origin” misija, kurā tiks pārspēti daudzi rekordi. Tā būs pirmā, kurā piedalās apkalpe un pirmais komerciālais lidojums. Tajā piedalīsies četri dalībnieki – pats Džefs Bezoss, viņa brālis Marks, izsoles uzvarētājs Olivers – jaunākais cilvēks, kurš sasniedzis kosmosu, kā arī 82 gadus vecā pilotu instruktore Volija Fanka – vecākais cilvēks, kurš jebkad ceļojis kosmosā. Jāpiezīmē, ka kompānija kā reiz’ nedēļas sākumā saņēma apstiprinājumu no Federālās aviācijas administrācijas komerciālu pasažieru lidojumiem.

    Reklāma

    Pagaidām “Blue Origin” nav atklājis, cik daudz naudas tika atdots, lai Olivers varētu piedalīties šajā lidojumā. Zināms vien tas, ka samaksātā summa bija otra lielākā aiz 28 miljoniem USD. Jāatgādina, ka visus finanšu līdzekļus, kas iegūti no izsoles, “Blue Origin” ziedo bezpeļņas organizācijai “Club for the Future”, kas palīdz jauniešiem attīstīt karjeru zinātnes, tehnoloģiju, matemātikas un inženierzinātņu jomā.

    AvotsVerge
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    16.07.2021 12:55

    Wally Funk ir nevis “82 gadus vecais astronauts Volijs Funks”, bet gan astonaute, ja vien pēkšņi pirms starta nav mainījusi dzimumu.

    digitalk
    16.07.2021 13:18

    un viņa nav astronaute, jo NASA tolaik sievietēm tādu iespēju nedeva. tieši tāpēc cilvēki tik ļoti priecājas, ka viņai beidzot būs iespēja nokļūt kosmosā. viņa, laikam, ir visvairāk stundu nolidojusī pilotu instruktore ASV, neskaitot visādus citus “pirmā sieviete ASV” aviācijas un kosmosa jomā.

    Reklāma