Web Analytics
More
    Reklāma

    “Blue Origin” saņem FAA atļauju pirmajam pasažieru lidojumam 20. jūlijā

    Jaunākie raksti

    Džefa Bezosa kompānija “Blue Origin” saņēmusi svarīgu apstiprinājumu no Federālās aviācijas administrācijas (FAA) par to, ka 20. jūlijā plānotais, ap 10 minūtēm ilgais lidojums kosmosā var notikt ar pasažieru dalību. Šajā misijā, kas notiks ar kosmosa kuģi “New Shepard”, piedalīsies pats Džefs Bezoss, viņa brālis Marks, pilots un trīs pasažieri, ieskaitot to, kurš izsolē par 28 miljoniem USD iegādājās dalību šajā notikumā.

    Lai iegūtu FAA apstiprinājumu, “Blue Origin” bija jāpārbauda “New Shepard” aparatūras un programmatūras darbība NS-15 testa lidojuma laikā, kas tika veikts šī gada 14. aprīlī.

    Reklāma

    Ja viss notiks kā plānots, tad pasažieri uzlidos nedaudz augstāk par 100 km virs Zemes, sasniedzot Kārmāna līniju, kas iezīmē robežu starp Zemes atmosfēru un kosmosu. Līdz ar to var teikt, ka “New Shepard” vārda tiešā nozīmē sasniegs kosmosu. Šajā ziņā “Blue Origin” meties apgalvot, ka Ričarda Brensona “Virgin Galactic” nesenās misijas “VSS Unity” ietvaros nesasniedza kosmosu, jo uzlidoja nedaudz augstāk par 85 km.

    Katrā ziņā skaidrs ir tas, ka ne “Blue Origin“, ne “Virgin Galactic” pasažierus vismaz šogad vēl neaizvedīs līdz Zemes orbītai. Taču šāds plāns ir “SpaceX”, kas jau šoruden vēlas veikt komerciālu kosmosa lidojumu līdz orbītai.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma