Web Analytics
More
    Reklāma

    FAA dod zaļo gaismu “Virgin Galactic” kosmosa tūrisma uzsākšanai

    Jaunākie raksti

    Kompānija “Virgin Galactic” nākusi klajā ar jaunumiem, kas ir liels solis pretī kosmosa tūrisma uzsākšanai. Federālā aviācijas pārvalde (FAA) atjaunojusi kosmosa pārvadājumu operatora licenci, kas uzņēmumam pieder kopš 2016. gada. “Virgin Galactic” norāda, ka šis lēmums padara to par pirmo kompāniju, kas varēs darboties kā oficiāla “kosmosa līnija” – kaut kas līdzīgs aviolīnijai.

    Lai uzlabotu esošo kosmosa pārvadājumu operatora licenci un varētu veikt komerciālus lidojumus, uzņēmumam bija jāpabeidz FAA 29 elementu verifikācijas un apstiprināšanas programma. Iepriekš šī licence bija derīga lidojumiem, kuros piedalās tikai profesionāli piloti un astronauti, ne privātie pasažieri.

    Reklāma

    Jāsaka, ka FAA atļaujas saņemšana ir ievērojams pagrieziena punkts “Virgin Galactic” darbībā, kas seko virknei atcelto testu, ieskaitot “SpaceShipTwo” klases kosmosa kuģa “VSS Unity” izmēģinājumam, kas pajuka motora atteices dēļ. Tā visa rezultātā kompānijai nācās atlikt kosmosa tūrisma uzsākšanu līdz 2022. gada sākumam. Taču tagad viss norit vairāk vai mazāk pēc plāna, 22. maijā veiksmīgi noslēdzoties “VSS Unity” testa lidojumam 89 km augstumā.

    Lai droši varētu vizināt pasažierus kosmosā, jāizdara vēl kas – jāpieveic trīs izmēģinājuma lidojumi ar pilno apkalpi. Zināms, ka vienā no tiem piedalīsies arī “Virgin Galactic” boss Ričards Brensons. Varētu būt, ka Brensons testa lidojumā dosies jau 4. jūlijā, kas viņam dotu iespēju šajā ziņā apsteigt “Blue Origin” vadītāju Džefu Bezosu, kurš 20. jūlijā ar kosmosa kuģi “New Shepard” veiks savu pirmo lidojumu kosmosā.

    “Virgin Galactic” primārais mērķis ir nodrošināt regulārus lidojumus kosmosā gan tūristiem, gan pētniekiem, ļaujot izbaudīt elpu aizraujošus skatus aptuveni divu stundu garumā. Pirmie interesenti jau veikuši rezervācijas lidojumam, kas maksā ap 250 000 USD.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Spaceman
    26.06.2021 21:42

    Ar nepacietību gaidu kad būs vievirziena lidojumi uz Marsu.

    Reklāma