Web Analytics
More
    Reklāma

    Veiksmīgi noslēdzies “Virgin Galactic” kosmosa kuģa “VSS Unity” tests

    Jaunākie raksti

    Sestdiena, 22. maijs, kosmosa kompānijai “Virgin Galactic” bija patiesi izdevusies, jo beidzot tika pabeigts raķetes izmēģinājums. Tas uzņēmumam bija pirmais veiksmīgais kosmosa lidojums kopš 2019. gada, bet kopumā – trešais. Ar visu apkalpi paceļoties vairāk nekā 89 km augstumā, “SpaceShipTwo” klases kosmosa kuģis “VSS Unity” pēc šīs misijas iezīmēja skaidru ceļu kosmosa tūrisma virzienā.

    Izmēģinājums sākās 10:35 pēc vietējā laika no “Virgin Galactic” galvenās mītnes “Spaceport America” Ņūmeksikā. 10:43 prieka gaviles no kompānijas puses jau bija dzirdamas, jo tests tika veiksmīgi noslēgts. “Virgin Galactic” izpilddirektors Maikls Kolglaizers (Michael Colglazier) šo izmēģinājumu nosaucis par lielu soli uz priekšu un piebildis, ka visi iegūtie dati tiks rūpīgi izpētīti, lai uzlabotu kosmosa kuģa sniegumu.

    Būtiski, ka šis bija pēdējais lielais solis pretī “Virgin Galactic” kosmosa tūrisma programmas atklāšanai. Pašreiz uzņēmums jau apstiprinājis ap 600 rezervāciju lidojumam kosmosā. Zināms, ka vienas biļetes cena sasniedz 250 000 USD, kas to padara par ļoti ekskluzīvu piedzīvojumu. Konkrēti “VSS Unity” spēs pārvadāt līdz sešiem pasažieriem un diviem pilotiem.

    AvotsVerge
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Elektriķis
    24.05.2021 10:41

    Vai tad šie nebija kosmosā, ja vien 13km augstumā? :)
    Oriģinālajā rakstā bija stāsts par apmēram 90km.

    Reklāma