Web Analytics
More
    Reklāma

    Džefa Bezosa vadītais “Blue Origin” drīzumā sāks pārdot biļetes lidojumiem ar kosmosa kuģi

    Jaunākie raksti

    Kamēr Ričarda Brensona vadītā “Virgin Galactic” kompānija jau vairākas reizes pārlikusi savus raķešu testus un kosmosa tūrisma atklāšanu pārcēlusi jau uz 2022. gadu, Džefa Bezosa “Blue Origin” lēnām pietuvojas savam konkurentam un jau drīzumā sāks pārdot pirmās biļetes braucieniem ar “New Shepard” raķeti.

    Uzņēmums par saviem plāniem paziņoja ceturtdien, izmantojot īpašu video. Savukārt savā mājaslapā pievienojuši taimeri, kas skaita laiku līdz 5. maijam – dienu, kad “Blue Origin” sniegs plašāku informāciju par iespēju doties kosmosa ceļojumā. Tāpat ikviens interesents var reģistrēties uzņēmuma mājaslapā, lai uzzinātu vairāk par tā piedāvātajām kosmosa ekskursijām.

    Reklāma

    “Blue Origin” kosmosa kuģis “New Shepard” Avots: “Blue Origin”

    Biļešu cenas uz šo visai ekskluzīvo, taču noteikti piedzīvojumiem bagāto ekskursiju kosmosā vēl nav izziņotas. Vienlaikus, lai saglabātu konkurētspēju, uzņēmums, visticamāk, vadīsies pēc tām cenām, ko par kosmosa ekskursijām piedāvā “Virgin Galactic” – tās sasniedz pat 250 000 ASV dolāru. Ap 600 pasažieru šīs biļetes jau rezervējuši.

    Tikmēr “Blue Origin” publicētajā video, kas apskatāms zemāk, redzams arī tas, kā Bezoss novērtē “New Shepard” raķeti, kas tobrīd, aprīļa sākumā, veica izmēģinājuma lidojumu.

    Kompānijas mājaslapā norādīts, ka kosmosa ceļojums ar “New Shepard” raķeti ilgs 11 minūtes, kas būs tāds ļoti mini piedzīvojums. Tūristi varēs vērot elpu aizraujošos kosmosa skatus, atrodoties nedaudz vairāk kā 100 km augstumā. Vienā reizē būs iespējams pārvadāt sešus cilvēkus.

    Jāpiebilst, ka Džefs Bezoss savu “Blue Origin” dibināja 2000. gadā ar mērķi dot iespēju cilvēkiem sasniegt kosmosa plašumus rentablākā un uzticamākā veidā, lietojot atkārtoti izmantojamus raķešu palaišanas materiālus. Nav nekāds noslēpums, ka šajā ziņā uzņēmums izteikti konkurē ar “SpaceX“.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    0853
    02.05.2021 10:52

    iekāpšana pepelacā – 1kc, izkāpšana – 2kc

    Reklāma