Web Analytics
More
    Reklāma

    “SpaceX” pirmo orbitālo lidojumu ar “Starship” plāno veikt jau vasarā

    Jaunākie raksti

    Neskatoties uz misēkļiem, kas joprojām gadās “SpaceX kosmosa kuģa “Starship” prototipu izmēģinājumos, kompānija izziņojusi pirmā orbitālā lidojuma datumu ar “Starship” sistēmu, kurā ietilpst kosmosa kuģis “Starship” (upper stage) un pirmā posma raķete “Super Heavy” (booster stage). Lielais notikums tiek plānots jau pēc pāris mēnešiem – 1. jūlijā.

    Lai arī “SpaceX” kā oficiālo datumu šim notikumam norādījis jūlija sākumu, līdz tam vēl nepieciešams paveikt ļoti daudz. Ņemot vērā laiku, ko prasīs sagatavošanās un testi, pagaidām grūti ticēt, ka izdosies paspēt līdz 1. jūlijam.

    Reklāma

    Pirmkārt, nepieciešams veikt uzlabojumus “Starship” piezemēšanas daļā. Pirmajos divos testos lielā augstumā, abu raķetes prototipu – “SN8” un “SN9” nosēšanās beidzās ar sprādzienu. Savukārt pēdējā izmēģinājumā jau veicās nedaudz labāk, taču arī dažas minūtes pēc veiksmīgās piezemēšanās “SN10” prototips eksplodēja. Paredzams, ka nākamā “Starship” prototipa “SN11” izmēģinājums notiks jau šonedēļ. Savukārt pēc tam “SpaceX” uzreiz ķersies pie “SN15” testa.

    Otrkārt, nedrīkst aizmirst arī par “Starship” sistēmas pirmā posma raķeti “Super Heavy”, kas vēl jāuzbūvē un jāveic testa lidojums ar veiksmīgu piezemēšanos. Plānots, ka pirmais “Super Heavy” prototips “BN1” tiks testēts tikai uz zemes. Savukārt ar “BN2” jau varētu veikt izmēģinājumu gaisā. Šo testu datumus “SpaceX” vēl nav izziņojis.

    Ja viss noritēs pēc plāna un nākamie izmēģinājumi būs veiksmīgi, “SpaceX” šo orbitālo lidojumu cer veikt ar “Starship” prototipu “SN20” un “Super Heavy” prototipu “BN3”.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma