Web Analytics
More
    Reklāma

    “Blue Origin” šogad pametuši vismaz 17 vadošie darbinieki

    Jaunākie raksti

    Lai arī varētu teikt, ka Džefa Bezosa piederošajam uzņēmumam “Blue Origin” šis gads bijis relatīvi veiksmīgs, jo paveiktas lielas lietas, tostarp pirmā komerciālā misija, dažās jomās tomēr kaut kā nav gājis. Tapis zināms, ka šī gada laikā no “Blue Origin” aizgājuši vismaz 17 vadošos amatos esoši darbinieki. Turklāt daži no tiem pievienojušies konkurentam – Īlonam Maska vadītajai “SpaceX“.

    Būtiski, ka liela daļa darbinieku no “Blue Origin” aizgāja dažas nedēļas pēc tam, kad uzņēmums veica savu pirmo komerciālo misiju ar pilnīgu Džefa Bezosa dalību tajā. Taču arī pirms un pēc tam no kompānijas aizgājusi daļa inženieru un vadītāju. Vairāki no tiem bija iesaistīti līguma noslēgšanā ar NASA par Mēness misiju, kurā beigās uzvarēja “SpaceX”. Zīmīgi, ka starp tiem ir arī vadošais inženieris, kurš nu strādā “SpaceX”.

    Reklāma

    Kopumā “Blue Origin” tiek uzskatīta par visai pievilcīgu darba vietu, jo īpaši pēdējos gados. Kopš 2020. gada sākuma uzņēmumam pievienojušies vairāk nekā 1500 darba roku. Taču tik daudzu vadošu darbinieku aiziešana šogad kompānijai ir zaudējums.

    Iespējams, daudzi būtu izvēlējušies palikt, ja tiktu noslēgts līgums ar NASA par Mēness misiju. Kosmosa aģentūra aprīlī paziņoja, ka šo iespēju dos tikai “SpaceX”, lai gan sākotnēji teikts, ka dalība Mēness misijā varētu tikt dota līdz divām kompānijām. “Blue Origin” ar šo lēmumu nav mierā līdz šodienai. Jau aprīlī uzņēmums iesniedza protesta pieteikumu. Savukārt šomēnes iesūdzēja tiesā NASA, norādot, ka tā nav pienācīgi izvērtējusi priekšlikumus par šo Mēness misiju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Elektriķis
    23.08.2021 11:02

    Tas ir vēl viens uzskatāms piemērs tam, ka raķetes būvē tehniķi, nevis Masks un Bezoss. Pēdējie gozējās prožektoru gaismā. Līdzīgi kā ar Verneru von Braunu – viņš bija gatavs būvēt raķetes gan Hitleram, gan amerikāņiem, bez viņa nebūtu nekādas Mēness misijas, vismaz ne tajā laikā.

    Dainis
    23.08.2021 11:38
    Reply to  Elektriķis

    Bezoss jā, Masks ir vadošais inženieris spacex

    Elektriķis
    23.08.2021 12:45
    Reply to  Dainis

    Hitlers arī zīmēja tankus…

    digitalk
    23.08.2021 11:51
    Reply to  Elektriķis

    te jāpiezīmē, ka Masks, kā kompānijas skatlogs, Bezosu nones kā kravas vilciens inkasatoru furgonu no sliedēm. Bezoss var plātīties ar naudu un mēness moduļa maketu, bet Maskam ir pietiekami izglītības un pašmācības, lai soctīklos reāli apspriestu tehnoloģiskās problēmas un risinājumus.

    Opaa
    23.08.2021 15:29
    Reply to  digitalk

    Elon simp

    digitalk
    23.08.2021 15:45
    Reply to  Opaa

    bezos simp

    Indulis Grīniņš
    23.08.2021 11:19

    Nu tur jau viss vēl viss var būt OK. 1)     SpaceX tika izvēlēts kā vienīgais jo NASA’i apgrieza finansējumu šī konkursa Mēness misijai … un viņi pat gribēdami nevarētu paņemt divus ar šo konkursu. 2)     Tas ka BO ir iesniedzis tiesā prasību arī ir OK – tiesas lēmums būs noteikti pieņemt arī BO klubiņā – bet ne šī konkursa ietvaros bet nākošā kas ir plānots gada sākumā. Ja paskatāmies SpaceX vēsturē arī viņi neuzvarēja pirmajā NASA konkursā un  arī iesniedza prasību un otrā konkursa kārtā uzvarēja un viss ir OK tagad. Vienīgā nianses par ko pasaules cilvēki cepas ir tas ka ja SpaceX pārsūdzības laikā jau bija izveidojusi savu raķeti un palaidusi pat veiksmīgi orbītā satelītu un tad tik tiesājās. Tad BO to vēl nav darījusi pat (New Shepard nav pieskaitāms – lai sasniegtu orbitālo ātrumu un augstumu – tas jau ir pa visam kas cits) un (Jeff Who?) visticamāk grib dabūt no NASA naudu lai pašam nebūtu jāiegulda raķetes izstrādē un testēšanā. Uz ko arī varētu būt lielākais tiesas lēmuma iznākums balstīts … un (Jeff Who?) paliktu aiz borta. Kamēr mēs neredzēsim lidojošu New Glenn raķeti. Bet vai (Jeff Who?) būs tik pat ambiciozs un gribēs ieguldīt savu naudu – to… Read more »

    Ernests
    24.08.2021 05:01

    Cik es esmu dzirdējis youtubā, viens būtisks iemesls, kāpēc no BO iet prom cilvēki, ir BO “scorched earth” pieeja attiecībā uz HLS konkursu, kuru viņi mēģina apstrīdēt, ne tikai izmantojot lielus juridiskos resursus cīņā pret NASA, bet arī pielietojot melno PR pret SpaceX Starshipu kā HLS uzvarētāju. Un tieši pēdējais apstāklis, proti, nepatiesas un tendenciozas informācijas par Starshipu izplatīšana, ir būtiski pazeminājis BO kā darba vietas pievilcību – daudziem cilvēkiem šāda uzņēmuma rīcība ir morāli nepieņema.

    Ernests
    24.08.2021 05:02
    Reply to  Ernests

    *nepieņemama.

    Reklāma