Web Analytics
More
    Reklāma

    “Twitter” emocijikonas beidzot nonāk pie pirmajiem lietotājiem

    Jaunākie raksti

    Esam jau gana daudz rakstījuši par “Twitter” vēlmi un centieniem ieviest iespēju reaģēt uz ierakstiem ar emocijikonām. 9. septembrī uzņēmums beidzot paziņojis, ka sācis testēt pāris emocijikonu izmantošanu, un pirmie pie šīs iespējas tikuši Turcijas lietotāji. Jaunās funkcijas izmēģināšana plānota ierobežotu laika posmu, taču “Twitter” norāda, ka atkarībā no atsaucības testu var izvērst arī citās valstīs.

    Galvenā funkcijas ideja ir sniegt lietotājiem plašākas iespējas ātrā veidā izpaust savas emocijas par konkrēto tvītu. Tāpat emocijikonas dotu atgriezenisko saiti ieraksta autoram.

    Reklāma

    Avots: Twitter

    Papildus sirsniņas formas “like” jeb “patīk” novērtējumam “Twitter” pievienojis vēl četras emocijas – seja ar prieka/smieklu asarām, domājoša seja, bēdīga seja ar asaru un applaudējošas plaukstas. Lai tiktu pie šīm emocijikonām, ilgāk jāpatur “like” jeb sirsniņas poga.

    ❤️ 😂  🤔  😢  👏🏻

    Tas, kas ir nedaudz savdabīgs šo emociju piedāvājumā – tajās īsti nav negatīvas reakcijas. Tad, kad marta beigās rakstījām par “Twitter” plāniem ieviest emocijikonas, bija paredzēts piedāvāt arī dusmīgo seju un vienkārši “nepatīk” vērtējumu. Taču pēc funkcijas testēšanas tika nolemts vienkārši šīs reakcijas izņemt ārā. Galu galā papildus negatīvas emocijas nevienam lietotājam nav vajadzīgas.

    Interesanti, ka “Twitter” reakcijas ierakstu novērtēšanai izvēlējies ieviest tik salīdzinoši vēlu. Tajā pašā laikā uz “Twitter” tiešajām ziņām jau labu laiku iespējams reaģēt ar emocijikonām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    13.09.2021 08:54

    Visas izņemot sirsniņu ir negatīvas! Otrā rēc par stulbmu, trešā domā vai tiešām tu esi tik glups, ceturtā raud par tādu atklātu nekompetenci, bet pēdējā ir pļauka par muļķību rakstīšanu. :D

    ggggg
    16.09.2021 15:23

    Pat ja izņem laukā negatīvos, dusmīgos emoji, smejošo un raudošo emoji tāpat izmantos dažādi troļļi. Soctīklos komunikācija ir novesta līdz absurdam, tāpēc paredzu, ka dažādi anonīmie konti oponentu tvītiem vienkārši saspiedīs smejošos smaidiņus, uz tvītiem kā tādiem nemaz neatbildot. Vecais, labais “Like” bija labāks risinājums. Vēl labāks būtu tādus “Like” neieviest vispār.

    Krotow
    16.09.2021 15:34
    Reply to  ggggg

    Pietiktu ar autorizēšanos tikai ar personas datiem. Pēc tam troļļus būtu ļoti vienkārši sašņorēt un aizdzīt uz Kalnciema akmeņlauztuvēm.

    ggggg
    16.09.2021 19:06
    Reply to  Krotow

    Neder, anonimitāte ir svarīga.

    Reklāma