Web Analytics
More
    Reklāma

    Amerikāņi Apple Wallet varēs pievienot autovadītāja un ID apliecības

    Jaunākie raksti

    Septembris sācies ar patīkamām ziņām no Apple, jo uzņēmums ASV iedzīvotājiem sāks piedāvāt iespēju pievienot savas braukšanas apliecības un štatu ID kartes digitālā formātā Wallet lietotnē.

    Šī iespēja sākotnēji būs pieejama Arizonas un Džordžijas štatos, taču plānos jau ir nākamie štati, paplašinot piedāvājumu. Iespēja digitāli glabāt šādus personu apliecinošus dokumentus noteikti ir tas, par ko es kā digitālo ierīču lietotājs arī sapņoju, taču ir skaidrs, ka šis process nav tik vienkāršs tieši no drošības aspektiem. Kā pirmie, kuri sadarbosies ar Apple, būs Transportēšanas drošības administrācija (angliski Transportation Security Administration (TPA)). Tas nozīmē, ka noteiktās ASV lidostās kā personu apliecinošu dokumentu varēs norādīt savas digitālās tiesības vai ID karti, kura atradīsies iPhone Wallet lietotnē.

    Reklāma

    Jaunā funkcionalitāte būs pieejama iOS 15 mobilajā operētājsistēmā, kura šobrīd ir pieejama tikai Beta režīmā, bet visticamāk būs oficiāli pieejama drīzumā kopā ar iPhone 13 modeli. Dokumentu pievienošana notiks Wallet lietotnē, kurā, nospiežot plus zīmi, būs iespējams izvēlēties attiecīgo dokumenta veidu. Pēc tam lietotājiem būs nepieciešams uzņemt foto ar savu seju, kas tiks droši nodota attiecīgajām valsts iestādēm pārbaudei un apstiprināšanai. Tāpat tiks pieprasīts veikt papildu galvas un sejas kustības, lai pabeigtu šo procesu.

    Ikdienas lietošanas procesā, kad telefonā vai Apple Watch viedpulkstenī tiks izvēlēts atbilstošais dokuments, lietotājs redzēs kādu informāciju iegūs TSA un tikai pēc apstiprināšanas ar Face ID vai Touch ID, tā tiks nodota iestādei. Citādākā veidā tai nebūs iespējams piekļūt. Ja tiks izmantots Touch ID, tad to varēs sasniegt tikai ar vienu pirkstu nevis vairākiem. Piemēram, ja būtu nepieciešams iegādāties alkoholu un pierādīt savu vecumu, tad šādā veidā varētu izsaukt dokumentu, kurš tad savienotos ar vecuma atzīšanas sistēmu nemaz neparādot dzimšanas datus, tikai digitāli apstiprinot, ka esiet pilngadīgs. Īsti gan nav skaidrs vai šo atbilstīs arī visi iPhone modeļi, kuriem būs pieejama iOS 15 versija. Katrā ziņā šis ir labs solis, lai nākotnē vairāki dokumenti tiktu ērti digitalizēti un lietoti ikdienā visā pasaulē.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Name*
    03.09.2021 11:02

    Nākamie štati būs — Connecticut, Iowa, Kentucky, Maryland, Oklahoma, and Utah. Links — Apple announces first states to adopt driver’s licenses and state IDs in Wallet – Apple

    Elektriķis
    03.09.2021 11:15
    Reply to  Name*

    Vai Teslu var atslēgt ar Ābola pulksteni?

    Reklāma