Web Analytics
More
    Reklāma

    Radīta iespēja Covid-19 digitālo sertifikātu pievienot Apple Wallet

    Jaunākie raksti

    Jūnija sākumā vēstījām par covid19sertifikats.lv vietni, kurā ir iespējams vienkārši iegūt digitālu sertifikātu, kas apliecina, ka esi izslimojis vai vakcinēts pret Covid-19 un saņēmis šīs slimības laboratorisko analīžu rezultātus. Šī vietne ir svarīga, jo ļauj nodrošināt ierobežojumu mazināšanu un ātrāku atgriešanos pie “normālas” dzīves. Nedēļu vēlāk informējām par to, ka Latvija kā viena no pirmajām ES valstīm pievienojas Eiropas digitālā Covid-19 sertifikāta sistēmai un tas no 1. jūlija ļaus būtiski atvieglot pārvietošanos Eiropas robežās. Savukārt, no 15. jūnija Latvijā ir pieejama Covid19Verify mobilā lietotne vienkāršai Covid-19 digitālā sertifikāta pārbaudei. To var ērti izmantot pasākumu rīkotāji vai uzņēmumi, lai pārliecinātos par to, ka viņu klienti neapdraud citus.

    Visai drīz pēc Covid-19 digitālā sertifikāta sistēmas izveides, publiskajā telpā varējām lasīt komentārus par to, ka digitālo sertifikātu, kas pieejams vai nu attēla, vai PDF faila formātā, ne vienmēr ir ērti uzglabāt telefonā vai to ātri atrast, ja rodas tāda nepieciešamība. Daudzi Apple iPhone viedtālruņu lietotāji uzdeva pamatotu jautājumu par to, kāpēc šo digitālo sertifikātu nevar pievienot Apple Wallet digitālā maciņa lietotnē, kur atrodamas dažādas maksājumu kartes un atlaižu/lojalitātes kartes? Kamēr atbildīgās iestādes par šādas iespējas izstrādi vēl domā, aktīvisti ir radījuši risinājumu, kas darbojas.

    Reklāma

    Ja atvērsim covidwallet.lv no sava Apple telefona un augšuplādēsim savu Covid-19 digitālā sertifikāta QR kodu (PNG vai JPEG) attēla formā, pretī saņemsim šo sertifikātu Apple Wallet formātā, ko varēsim pēc tam ērti pievienot šim digitālajam maciņam. Pēc tam varam ērti pat neatbloķējot ierīces displeju, izsaukt maciņu un uzrādīt šo sertifikātu. Ļaudis internetā saka, ka pārsvarā šis nelielais QR kods tiek nolasīts korekti. Tāpat esmu manījis komentārus, ka daži atsevišķi Android digitālie maciņi arī saprot šo formātu. Ja tev tas ir izdevies, komentāros pastāsti, kādu tieši digitālo maciņa lietotni izmanto uz savas Android ierīces. Paldies!

    Projekta autori Kārlis Upītis, Emīls Sundjukovs, Austris Cīrulnieks un Daniels Vītols norāda, ka covidwallet.lv tīmekļa vietnē netiek uzglabāti tur augšuplādētie dati. Projektam nav saistību ar Latvijas Republikas Nacionālo veselības dienestu. Projekts veidots, lai atvieglotu Covid-19 sertifikāta uzrādīšanu izmantojot Apple Wallet lietotni. Projekta tīmekļa vietnē tiek izmantoti Cookies, lai veiktu statistikas uzskaiti un pētītu apmeklētāju skaitu. Paldies zēniem par darbu!

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    21 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Jānis
    27.06.2021 16:42

    Uz androīda var pievienot pie pass 2U Wallet

    Last edited 2 years ago by Jānis
    Yaroslavbrshnik
    27.06.2021 17:17

    Iedodiet šiem džekiem 3 zvaigžņu ordeņus. 👏🏻👏🏻👏🏻

    trel
    27.06.2021 19:07

    uz jaunākā iOS atvēru chrome un augšuplādēju certifikāta QR kodu ( no covid19 lapas lejuplādēts png formātā). Saņēmu paziņojumu, ka šobrīd nav iespējams veikt pievienošanu Pass

    Visādi citādi respect čaļiem, ka bez 200k euro un 6 mēn. izstrādes termiņa ir ko tādu izdarījuši

    trel
    27.06.2021 20:37
    Reply to  trel

    No Safari viss strādā.
    Pamēģināju uzlikt vēlvienam Iphone, bet tur problēmu rada tas, ka nav pievienota neviena maksājumu karte. Ja nav principā aktivizēts Apple pay, tad ar power pogas dubultklikšķi nevari izsaukt Wallet un redzēt to QR kodu. Jāver manuāli vaļā wallets. Ja ir kaut viena karte ielikta Walletā kā apple pay, tad viss darbojas.

    Andris
    27.06.2021 19:29

    Androīdā aplikācija Pass2U Wallet atver New template. Tur ir vismaz 2 paraugi.

    Lauris
    27.06.2021 19:33

    Ideāli, uz iPhone ar oficiālo wallet aplikāciju viss izdarāms 10sec laikā,ja galerijā jau ir qr kods.

    Oskars
    27.06.2021 20:06

    Vispar ja drikst atklati, tad nozhelojami izskatas un otrkart, kartejo reizi iedala izredzetajos un parejie. Loti daudzi izstradataji un ari shie ir aizmirsushi UI. Un vareja pievienot ari Google Pay, Ne visi velas tresho pushu programmu izmantot kur glabat sensitivu informaciju. Un viena pirlikuma delj nevelos likt citu wallet programmu.

    Last edited 2 years ago by Oskars
    KKTK
    28.06.2021 14:07
    Reply to  Oskars

    Es teiktu tā – visiem pietiek ar bildi galerijā, bet ir daži īpaši apgrūtinātie.

    KKTK
    28.06.2021 16:19

    Pareizi raksti, tiem kas neko nebildē un nefilmē arī pietiek tikai ar viedtālruni :D

    Rūdolfs Rancāns
    28.06.2021 15:21
    Reply to  Oskars

    Kādu tieši UI Tev vajag šādam viena klikšķa pasākumam?

    Guntis Treulands
    29.07.2021 16:18
    Reply to  Oskars

    Apple Wallet dizainu daudz īsti baigi nevar mainīt. Viņam iebaro iekšā json formātā, ļoooti ierobežotā struktūrā, tā ka diemžēl to QR kodu lielāku nemaz nevar dabūt. (Nu, fona krāsu var savādāku, bet.. vai vajag, šeit galvenais fokuss tiešām ir tikai QR kods ērtā veidā)

    Apple Wallet nemaz kaut kam tādam nav paredzēts (drīzāk tikai teātra/kino/vilcienu/lidmašīnas/u.t.t. biļetēm un kredīt/debet kartēm), tādēļ ir forši, ka vismaz kaut kā to ir sanācis apiet grūtības un dabūt vismaz kaut kādu strādājošu covid dokumentu iekš Apple Wallet.

    Oskars
    29.06.2021 08:08

    Covid sertifikatam, kaut vai fona bildi izveidot ar latvisku ornamenu, neparsatinata kraasaa bet nedaudz tumshaku vai gaisaku. Kas butu vismaz kaut kads patikams. Uztaisit kjapljap varianta nav maka, kaa saka uztaisi screenshot un nevajadzes vel kadu kakta kantora programmu lai tikai pievienotu macinjaa.

    Rūdolfs
    01.07.2021 20:17

    Es personīgi šo problēmu atrisināju izmantojot iOS programmu “Shortcuts”, kuru ir izstrādājis pats Apple. Šis risinājums ir sekojošs, pie “Documents” izvēlas “Get File” funkciju un pie “File Path” norāda sava faila atrašanās vietu un tālāk jāizvēlas funkcija “Open File in Files”. Kā arī šo shortcut var saglabāt jebkur uz sava ekrāna, kā jebkuru citu aplikāciju.

    Juris
    09.07.2021 09:46

    Nedaudz pievilcīgāka alternatīva
    https://www.getcovidpass.eu

    Elektriķis
    27.10.2021 09:15

    Pamēģināju tagad: paņem QR koda bildi un vari mierīgi ielikt maciņā – ļoti vienkārši.

    Juris
    26.10.2021 21:51

    Varbūt ir kāda iespēja viņu no turienes arī izdzēst

    Reklāma