Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvija kā viena no pirmajām ES valstīm pievienojas Eiropas digitālajam Covid-19 sertifikātam

    Jaunākie raksti

    Nesen ziņojām, ka Latvijā palaista mājaslapa covid19sertifikats.lv, kas ļauj izveidot un lejupielādēt savu digitālo Covid-19 sertifikātu – apliecinājumu, ka cilvēks nav slims ar šo vīrusu vai to jau ir izslimojis. Tas personai sniegs virkni atvieglojumu un priekšrocību un tagad, Latvijai pievienojoties Eiropas digitālā Covid-19 sertifikāta sistēmai, no 1. jūlija ļaus brīvāk un ērtāk ceļot uz citām bloka valstīm.

    Ja iepriekš, dodoties uz ES valstīm, ceļotājam bija jāveic un jāuzrāda negatīvs Covid-19 tests, tagad tā vietā varēs parādīt savu digitālo Covid-19 sertifikātu, kas būs derīgs gadu sākot no 1. jūlija. Tas kalpos kā pierādījums, ka cilvēks ir vakcinēts, veicis Covid-19 testu vai pārslimojis šo slimību. Šo informāciju citā valstī varēs pārbaudīt, noskenējot sertifikātā esošo unikālo QR kodu.

    Reklāma

    Zīmīgi, ka Latvija ir viena no pirmajām dalībvalstīm, kas pievienojusies Eiropas digitālajam Covid-19 sertifikātam. Šobrīd šī sistēma darbojas arī: Bulgārijā, Horvātijā, Čehijā, Dānijā, Vācijā, Grieķijā, Lietuvā, Polijā un Spānijā. Tas nozīmē, ka izbraucot vai iebraucot Latvijā no šīm valstīm, informācijas apmaiņa notiek, izmantojot digitālo Covid-19 sertifikātu. Būtiski, ka šis nosacījums attiecas tikai uz tiem cilvēkiem, kuriem ir šis apliecinājums. Kuriem nav – joprojām jāveic Covid-19 tests.

    Sākotnēji bija plānots, ka Latvija Eiropas digitālajam Covid-19 sertifikātam pievienosies 15. jūnijā, taču, pateicoties aktīvam darbam un sadarbībai, tas noticis nedēļu ātrāk. Paredzēts, ka lielākā daļa ES dalībvalstu sertifikātam pievienosies līdz 1. jūlijam, savukārt sešu nedēļu pārejas periodā šīs sistēma darbosies jau visās bloka valstīs.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    janka
    10.06.2021 13:44

    ko tu vari gribēt,ja valdībā pedālis sēž

    Pigors
    11.06.2021 07:22
    Reply to  janka

    Šī pozīcija man patīk! Neizdara, lohs. Izdara, pidārs. Viegli un patīkami dzīvot ar tādu nostāju.

    Ernests
    13.06.2021 15:48
    Reply to  Pigors

    Pigors, tas nav ne viegli, ne patīkami, jo attieksme pret cilvēkiem ir universāla, un tā tiek projicēta ne tikai uz valdību, bet arī uz visiem līdzcilvēkiem un arī pašu. Attiecībā uz sevis noniecināšanu iekšējā pašcenzūra gan, visticamāk, to nofiltrē nost un līdz subjekta apziņai parasti nelaiž, taču pašnoniecinājuma sekas nekur nepazūd un gruzd zemapziņā, lēnām, bet konsekventi bojājot pašvērtējumu, noskaņojumu un dzīvi vispār.

    12.06.2021 20:46

    Šī jau laba ziņa.

    Reklāma