Web Analytics
More
    Reklāma

    Pekinas ielās veseli trīs uzņēmumi sāks testēt savus autonomos transportlīdzekļus

    Jaunākie raksti

    Pekinas priekšpilsēta drīzumā kļūs par īstu autonomo transportlīdzekļu satikšanās vietu. Ķīnā bāzētie uzņēmumi – “JD.com“, “Meituan” un “Neolix” – uz publiskajiem ceļiem palaidīs savus bezpilota braucamos, lai novērtētu to prasmes iekļauties ikdienas satiksmē, paralēli veicot primāros uzdevumus.

    Ķīnas galvaspilsēta ir devusi zaļo gaismu uzņēmumiem izmēģināt šos pašpiedziņas bezpilota transportlīdzekļus, iekļaujoties noteiktu Pekinas publisko ceļu satiksmē Yizhuang attīstības apgabalā. Šis Pekinas priekšpilsētas apgabals, pateicoties zināmam spiedienam no augšas, izceļas ar ekonomisko un tehnoloģisko izaugsmi. Tajā ļoti aktīvi izvērsts 5G tīkls, daļēji tāpēc, lai sagatavotu infrastruktūru autonomas pārvietošanās projektiem.

    Reklāma

    Avots: JD.com
    Avots: Meituan
    Avots: Neolix

    Visas trīs kompānijas savus autonomos braucamos radījušās pēc vienota stila – rotaļīga paskata kaste uz riteņiem, kas nedaudz atgādina kompānijas “Nuro” autonomos piegādes busiņus. Trīs gadus vecais “Neolix”, kuru atbalsta Ķīnas elektrisko transportlīdzekļu startaps “Li Auto”, koncentrējas uz pašpiedziņas spēkratu ražošanu mazumtirdzniecībai, novērošanai un citiem pakalpojumiem viedpilsētā. Kompānija līdz jūnijam Yizhuang apgabala ielās izvietos ap 150 braucamo. Savukārt gan “JD.com”, gan “Meituan” savu biznesu vairāk koncentrē uz bezpilota piegādēm.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma