Web Analytics
More
    Reklāma

    Rimac jau šogad plāno prezentēt autonomi braucošu taksometru

    Jaunākie raksti

    Horvātu autobūves uzņēmums Rimac iemantojis popularitāti, pateicoties vājprātīgi ātrām mašīnām, īpaši viņu izstrādātajam Nevera elektriskajam superauto, bet ražotājs vēlas iemēģināt roku citos nozares sektoros – jau šogad Rimac plāno iepazīstināt ar autonomi braucošu taksometru, kura nosaukums ir Project 3 Mobility.

    Taisnības labad jāsaka, ka šogad ražotājs plāno demonstrēt prototipu, bet ambīcijas tik un tā ir lielas – 2026. gadā ar tiem plānots uzsākt komerciālus cilvēku pārvadājumus. Lai arī detaļas ir ļoti maz, Rimac pārstāvji apstiprinājuši, ka projektā daļēji iesaistījies arī korejiešu autoražotājs KIA.

    Uzņēmuma dibinātājs un vadītājs Mate Rimacs intervijā Autocar norādījis, ka šādā veidā viņš un uzņēmums “vēlas mainīt cilvēku dzīves, piedāvājot pieejamu un videi draudzīgu transportu pilsētvidē.”

    Sagaidāms, ka šis transportlīdzeklis brauks bez cilvēka iesaistes, tātad, autonomi. Rimac plāno izstrādāt ne tikai pašu taksi, bet arī visu tam nepieciešamo infrastruktūru – uzlādes iekārtas un citas lietas. Kompānija apzināti izvēlējusies pieeju par šo projektu runāt maz, lai negadītos situācija, ka no transportlīdzekļa tiek sagaidīts vairāk nekā tas patiesībā spēj paveikt.

    AvotsMotor1
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma