Web Analytics
More
    Reklāma

    Renault gatavojas ražot sabiedriskā transporta vajadzībām piemērotu pašbraucošu mikroautobusu

    Jaunākie raksti

    Francūžu autoražotājs Renault, sadarbojoties ar kompāniju “WeRide”, gatavojas ražot pašbraucošu mikroautobusu, kas atbilst Level 4 autonomās braukšanas standartiem. Plānots, ka šo transportlīdzekli lietos sabiedriskajam transportam un tie, protams, būs pilnībā elektriski.

    Renault jau vairākus gadus kopā ar “WeRide” testē šos transportlīdzekļus, meklējot labākos risinājumus. Mērķis ir sagatavot mikroautobusu, kas atbilstu lietošanai Eiropas pilsētu zemo emisiju zonās. Plānots, ka jau 2026. gadā pirmie šie mikroautobusi nonāks lietošanā Šatoro pilsētā Francijas vidienē.

    Francūžu autoražotājs nav pārliecināts par autonomo automašīnu iespējām un nākotni privātajā transportā, taču sabiedriskais transports, tas jau ir pavisam cits stāsts. Līdzigi eksperimenti tiek veikti arī citviet pasaulē, šādus pašbraucošus transportlīdzekļus laižot arī publiskā lietošanā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    22.05.2024 14:45

    Bija reāli smieklīgi pavērot kā piemie prototipi čunčināja: https://www.forbes.com/sites/heatherfarmbrough/2018/01/31/ugly-but-useful-stockholm-introduces-driverless-busses/ bet nu 5G, mašīnmācīšanās algoritmi. Gan jau būs lietojams :)

    Reklāma