Web Analytics
More
    Reklāma

    Hyundai izstrādā ar saules enerģiju darbinātu Mēness pašgājēju

    Jaunākie raksti

    Hyundai strādā ne tikai pie auto izstrādes, ar kuriem iespējams braukt pa mūsu Zemes ceļiem, bet arī uz citām planētām. Auto uzņēmums strādā pie pašgājēja, kas nākotnē varētu darboties uz Mēness virsmas.

    Konkrēts projekta nosaukums vēl nav zināms, taču tas atrodas izstrādes stadijā, un šī brīža mērķi ir izveidot pirmo prototipa modeli. Pats Hyundai izstrādā autonomās braukšanas tehnoloģijas dizainu, motoru, riteņus, piekares sistēmu, kā arī daļu no uzlādes sistēmas, kas tapusi kopā ar meitas uzņēmumu Kia. Papildu projektā iesaistījies uzņēmums, kas ikdienā nodarbojas ar vilcienu un aizsardzības aprīkojama izstrādē.

    Reklāma

    Kad piedziņas sistēma būs pabeigta, nākamais fokusa punkts būs zinātniskā aprīkojuma pievienošana, jo pašgājējs varēs pārvadāt līdz 70kg smagu kravu, kā arī piedalīties dažādos darbos. Piemēram, veikt Mēness virsmas paraugu ņemšanu. Papildu tam būs nepieciešams domāt par pašgājēja siltuma vadību un radiācijas vairogiem.

    Hyundai radītais pašgājējs varētu būt gatavs 2024. gada otrajā pusē, kad tas tiks nosūtīts uz Dienvidpolu, lai veiktu testus pirms došanās uz Mēness. Ja viss būs veiksmīgi, reālais lidojums ar jaunu modeli varētu notikt 2027. gadā, tomēr tas vēl nav apstiprināts. Arī citi auto zīmoli ir iesaistījušies pašgājēju izveidē, piemēram, Toyota, General Motors un Nissan.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma