Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft vēlējies iegādāties ne tikai TikTok, bet arī Pinterest

    Jaunākie raksti

    Publiskajā telpā parādījusies informācija par to, ka pēdējo mēnešu laikā uzņēmums Microsoft ir vēlējies iegādāties sociālo tīklu Pinterest, tomēr pagaidām sarunas vairs nav aktuālas. Potenciālā darījuma vērtība tiek lēsta 51 miljarda USD apmērā, kas varētu kļūt par lielāko darījumu Microsoft vēsturē.

    Septembrī Microsoft izteica savu interesi par sociālā tīkla TikTok iegādi, taču arī šis darījums nenotika, kā arī kopumā Trampa noteiktās sankcijas pret TikTok netika izpildītas. Saistībā ar Pinterest Microsoft interese un biznesa mērķi varētu būt saistīti tieši ar sava mākoņpakalpojuma servisa Azure darbību, jo nepieciešams piesaistīt kādu populāru klientu, lai konkurētu ar Amazon Web Services. Tas norāda uz uzņēmuma stratēģiju paplašināt šo darbības virzienu, un kā labs mārketinga āķis varētu būt vēl viena liela klienta piesaistīšana.

    Reklāma

    Pinterest 2020. gads ir bijis veiksmīgs, jo ir izdevies piesaistīt par 100 miljoniem vairāk aktīvo ikmēneša lietotāju, to vidējam skaitam iepriekšējā gadā sasniedzot 450 miljonus mēnesī. Tiesa, sociālais tīkls 2020. gadu noslēdzis ar 128 miljonu dolāru lieliem zaudējumiem. Līdz šim lielākais darījums Microsoft vēsturē, iegādājoties kādu citu kompāniju, ir sociālā tīkla LinkedIn iegāde 2016. gadā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma