Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft sadarbībā ar SpaceX rada mākoņdatošanas biznesu kosmosa vajadzībām

    Jaunākie raksti

    Microsoft ir uzsācis jaunu mākoņdatošanas biznesu, cenšoties savu Azure platformu padarīt noderīgu kosmosa industrijai. Kompānija apgalvo, ka izstrādā tehnoloģijas, kas palīdzētu publiskajam un privātajam sektoram ātrāk iekarot kosmosu un vienlaikus ļautu pārliecināties, ka misijas patiešām būs veiksmīgas. Viena no šīm tehnoloģijām ir Azure Orbital Emulator, kas spēj veikt masīvas satelītu izvietojuma simulācijas.

    Microsoft apgalvo, ka tāda lieta kā satelītu izvietošana kosmosā prasa rūpīgu un precīzu plānošanu un diezgan sarežģītas darbības no mākslīgā intelekta puses. Taču Azure Orbital Emulator varētu šajā sakarā palīdzēt, reāllaikā ģenerējot satelītu izvietošanas skices, kam izmantotu iepriekš apkopotus satelītattēlus. Uzņēmumi un organizācijas to var izmantot, lai apmācītu mākslīgā intelekta algoritmus un lai pārliecinātos, ka viņu plānotais satelītu izvietojums ir pareizs un satelītu tīkls darbosies tieši tā kā vajadzētu. Būtiski, ka, lai šo noskaidrotu, kosmosā nav nepieciešams palaist nevienu satelītu, tāpēc, ja kas, tad vismaz šis darbs nebūs vējā.

    Reklāma

    Microsoft jau sadarbojas ar vairākiem kosmosa jomas uzņēmumiem, lai sniegtu pakalpojumus nozarei tepat uz Zemes. Viens no ievērojamākajiem partneriem šajā sakarā ir Īlona Maska SpaceX, kas Microsoft datu centram “Azure Modular Datacenter” (MDC) nodrošinās piekļuvi Starlink satelītu tīklam. MDC ir autonoma datu centra vienība, kuru var transportēt visur, kur tas nepieciešams klientu mākoņdatošanas un glabāšanas vajadzībām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Jānis Vanags
    23.10.2020 13:13

    Nez, kad arī mēs varēsim pieslēgties pie StarLink?!

    Reklāma