Web Analytics
More
    Reklāma

    “Starlink” satelītu interneta lietotāju skaits sasniedzis 10 000

    Jaunākie raksti

    “SpaceX” projekta “Starlink” satelītu interneta pakalpojums beta versijā pie pirmajiem lietotājiem nonāca pērnā gada oktobrī. Pašreiz ātrgaitas internets ir pieejams ASV, Kanādas un atsevišķiem Lielbritānijas iedzīvotājiem. Nu, februārim iesākoties, “Starlink” satelītu interneta lietotāju skaits sasniedzis un jau pārsniedzis apaļus 10 000.

    Avots: Starlink

    “SpaceX” nesen piesaistījusi 885 miljonus ASV dolāru no Federālās Komunikāciju Komisijas fonda “Rural Digital Opportunity”, ko saņems nākamo desmit gadu laikā, lai “Starlink” interneta pakalpojumu varētu izvērst vēl 35 teritorijās. Vienlaikus daudz tiek darīts ne tikai uz Zemes, bet arī kosmosā. 4. februārī “SpaceX” orbītā veiksmīgi nogādāja nākamo “Starlink” satelītu partiju. Līdz ar to šobrīd kosmosā atrodas precīzi 1006 “Starlink” satelīti no 42 000 plānotajiem – darba vēl ir gana.

    Reklāma

    Taču, runājot par pakalpojuma kvalitāti līdz šim – no lietotājiem nav dzirdētas sūdzības un lielā daļā gadījumu interneta ātrums pat pārsniedz prognozētos 50-150 Mb/s. Daži lietotāji pat piefiksējuši 170 Mb/s lielu lejupielādes ātrumu. Taču par šādu prieku ikvienam jāšķiras no 499 dolāru vērta tehniskā aprīkojuma, kas nodrošina savienojumu ar “Starlink” satelītiem, un 99 USD lielu ikmēneša abonēšanas maksu par pašu pakalpojumu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Arthurio Zandonus
    08.02.2021 11:41

    Es domāju izmaksas ir niecīgas, ja runa ir par tiešām rurālām vietām. Pētniekiem, lauku biznesam, ekstrēmākam tūrismam, nezaudējot kontaktu ar ārpasauli.

    Reklāma