Web Analytics
More
    Reklāma

    “SpaceX” šobrīd kontrolē vairāk nekā ceturto daļu no visiem aktīvajiem satelītiem

    Jaunākie raksti

    4. februārī, 1.19 pēc vietējā laika no NASA Kenedija kosmosa centra Floridā “SpaceX” kosmosā nogādāja 60 “Starlink” satelītu partiju. Tas nozīmē, ka šobrīd ap Zemes orbītu riņķo 1006 “Starlink” satelīti, kas ir vairāk nekā ceturtā daļa jeb 28.6% no visiem tur esošajiem aktīvajiem satelītiem.

    Pēc pašreizējā satelītu palaišanas ātruma šī proporcija nākamajā gadā kādā brīdī varētu sasniegt pusi. Tieši “Starlink” misijas veido lielu daļu no visām “SpaceX” satelītu palaišanas reizēm. Lielais vairums šo satelītu domāti ātrgaitas interneta nodrošināšanai, taču vēl daļa tiek palaisti pēc klienta pasūtījuma, kā arī kravas un apkalpes nogādāšanai Starptautiskajā kosmosa stacijā.

    Reklāma

    “Starlink” ir viens no dažiem projektiem, kuru mērķis ir nodrošināt ātrgaitas interneta pakalpojumus. Tuvākais “SpaceX” konkurents šajā jomā ir “SoftBank” finansētais “OneWeb”. “OneWeb” mērķis ir līdz 2022. gada beigām orbītā nogādāt 648 no kopumā 7000 satelītiem. Tikmēr “SpaceX” pašreiz saņēmis atļauju par 12 000 satelītu izvietošanu Zemes orbītā un cer, ka tuvākajos gados iegūs apstiprinājumu no Starptautiskās telekomunikāciju savienības par 40 000 satelītu tīkla izveidi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma