Web Analytics
More
    Reklāma

    SpaceX saņem 885 miljonu ASV dolāru finansējumu Starlink satelītu interneta izvēršanai

    Jaunākie raksti

    Federālā Komunikāciju Komisija (FCC) fonda “Rural Digital Opportunity”, kas meklē digitalizācijas iespējas lauku teritorijās, ietvaros nolēmusi piešķirt 885 miljonu USD lielu finansējumu Īlona Maska vadītajai kompānijai “SpaceX”. Šīs subsīdijas primāri domātas Starlink satelītu interneta pakalpojumam. Proti, lai nodrošinātu vairāk nekā 5.2 miljonus  bez interneta pieslēguma esošās ASV lauku mājsaimniecības un uzņēmumus ar ātru platjoslas internetu.

    Paredzams, ka ar finansējumu, ko SpaceX saņems nākamo 10 gadu laikā, Starlink satelītu internetu varēs izvērst 35 teritorijās. Lai to īstenotu, SpaceX būs jāievēro arī vesels noteikumu kopums, piemēram, Starlink pakalpojumam cenas ziņā jāatbilst parastajiem platjoslas interneta piedāvājumiem. Šobrīd Starlink beta testētājiem par pakalpojumu jāmaksā 99 USD mēnesī. Papildus tam jāpiepērk 499 USD vērts aparatūras komplekts, kas nodrošina savienojumu ar Starlink satelītiem. Skaidrs, ka parastajam lietotājam šāda cena ir daudz par lielu.

    Reklāma

    Norādīts, ka uz FCC finansējumu 9.2 miljardu USD apmērā kopumā pretendēja 180 uzņēmumi, no kuriem tikai trīs ieguva vēl lielākas subsīdijas nekā SpaceX. Zināms, ka šīs kompānijas arī darbojas tradicionālo platjoslas interneta pakalpojumu sniegšanā. Kopumā fonda “Rural Digital Opportunity” mērķa īstenošanai piešķirti 16 miljardi USD, ko sadalīs divos posmos.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    09.12.2020 11:21

    No kā var saprast ka astronomi sāks masveidā pāriet republikāņu pusē :)

    Ansis
    09.12.2020 12:29
    Reply to  Krotow

    Īlons takš solījās pāriet uz melnajiem satelītiem!

    Reklāma