Web Analytics
More
    Reklāma

    Zoom beidzot apstiprina, ka šifrēs visu lietotāju datus

    Jaunākie raksti

    Kopš pandēmijas sākuma, kad videokonferenču rīks Zoom kļuva par vienu no galvenajiem saziņas kanāliem gan privātajā, gan biznesa jomā, tas saņēma lielu kritiku saistībā ar datu drošības problēmām. Iepriekš Zoom ziņoja, ka šifrēs tikai maksas klientus, tad vasarā pavīdēja informācija, ka tiks aizsargāti visi klienti, bet 14. oktobrī tas ticis paziņots oficiāli.

    Pilnīga šifrēšana (angliski end-to-end encryption) darbosies ar publisko atslēgu kriptogrāfiju, kuras tiks ģenerētas un turētas katra lietotāja datorā, tām neatrodoties kādos no Zoom serveriem. Pagaidām šifrēšana 30 dienas darbosies nosacītā testa režīmā, gaidot klientu atsauksmes par to, kā arī tā būs iespējota līdz 200 cilvēku lieliem zvaniem. Tā kā šifrēšanas atslēgas atradīsies katra lietotāja ierīcē, tad vismaz sākumā nebūs pieejams ļoti plašs funkcionalitātes loks: informācijas glabāšana mākonī, straumēšana, tiešā tulkošana, balsošana u.c. Taču uzņēmums sola, ka laika gaitā šī iespējas būs pieejamas lietotājiem.

    Reklāma

    Avots: Zoom

    Lai šobrīd izmantotu šifrēšanu, katram lietotājam būs nepieciešams norādīt savu telefona numuru. Lietotāji par šo aizsardzību tiks informēti ar zaļas krāsas slēdzenes palīdzību.

    Avots: Zoom
    AvotsZoom
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma