Web Analytics
More
    Reklāma

    Zoom tomēr šifrēs un aizsargās visu lietotāju datus

    Jaunākie raksti

    Vēl jūnija sākumā videokonferenču rīks Zoom paziņoja, ka šifrēs tikai maksas lietotāju datus, kas izsauca plašu rezonansi, un pēc divu nedēļu perioda kompānija paziņojusi, ka tas būs pieejams visiem lietotājiem.

    Zoom savu popularitāti ieguva tieši sākoties pandēmijai kā ērts rīks videokonferenču nodrošināšanai, kā arī maksas versija piedāvāja citas interesantas iespējas. Man personīgi patika, ka kursos bija iespējas caur Zoom izveidot grupas, kurām pasniedzējs varēja pieslēgties katrai atsevišķi. Taču reizē ar šo lietotāju straujo kāpumu, atklājās lieli drošības caurumi, kā arī daudzi mēģinājumi pieslēgties nejaušai video konferencei.

    Reklāma

    Kad jau pandēmija ir savā veidā ierobežota, Zoom tikai uzsāk aktualizēt un strādāt pie drošības problēmām. Negatīvu kritiku serviss saņēma par lēmumu šifrēt informāciju tikai maksas klientiem, jo to izmanto tieši daudz bezpeļņas organizāciju un svarīgi informācijas sniedzēji, kuriem katri papildus izdevumi var būt kritiski. Tieši atsaucoties uz šiem argumentiem, Zoom no jūlija mēneša uzsāks visu klientu informācijas šifrēšanu, un cerams, ka arī šis atrisinās drošības problēmas.

    Ikvienam būs nepieciešams identificēt savu lietotāja kontu, piemēram, apstiprinot telefona numuru ar īsziņas palīdzību vai kādā citā veidā, lai tādējādi apkarot dažādus viltus kontus.

    AvotsZoom
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma