Web Analytics
More
    Reklāma

    Skola Norvēģijā pārtrauc video zvanus, jo tiem pieslēdzies kails vīrietis

    Jaunākie raksti

    Laikā, kad gandrīz visā pasaulē mācības skolās notiek attālināti un tiek izmantoti dažādi video servisi, Oslo pilsētas skolā kāds vīrietis spējis pieslēgties video zvanam, kurā bijušas trīs skolnieces un kameru priekšā sevi apmierinājis.

    Skola lietojusi Whereby platformu, kuras pārstāve Ingrīda Odegarde (Ingrid Ødegaard) atvainojusies mācību iestādei, kā arī izteikusi savu spriedumu par situāciju, apgalvojot, ka visdrīzāk šis vīrietis ir vienkārši uzminējis konkrētā video zvana adresi. Viņa norāda, ka ir šāda tipa cilvēki, kuri vienkārši mēģina nejauši pieslēgties video zvaniem un pēc tam izpaust savas novirzes.

    Reklāma

    Šobrīd skola atteikusies no Whereby pakalpojumiem, jo nepatīkamais gadījums noticis ar trim deviņgadīgām meitenēm, kuras savā starpā sazinājušās ar video, kuram pēkšņi pieslēdzies vīrietis, par kuru viņas ziņojušas saviem vecākiem. Lieta nodota policijai, kā arī skola jau pārslēgusies uz Microsoft Teams servisu. Jāpiezīmē, ka vīrietis šajā konferences video arī runājis ar meitenēm, padarot situāciju īpaši nepatīkamu.

    Viens no ieteikumiem, kad tiek veikti video zvani, ir paroļu izveidošana, kura speciālās adreses uzminēšanas gadījumā, nodrošinās vēl vienu aizsardzības līmeni pret nevēlamiem ciemiņiem.

    AvotsNRK
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma