Web Analytics
More
    Reklāma

    Zoom konferenču rīks šifrēs vienīgi maksas lietotāju saziņu

    Jaunākie raksti

    Zoom pēdējo mēnešu laikā ļoti straujā tempā kļuva par vienu no populārākajiem video konferenču rīkiem, taču tajā pat laikā atklājās, ka platforma nav pietiekama droša un tai ir daudz drošības caurumu. Atbildot uz šo situāciju, Zoom aktīvi strādā pie informācijas šifrēšanas, bet tā būs pieejama vien maksājošajiem klientiem.

    Uzņēmums piesaistījis dažādus IT drošības nozares konsultantus, kā arī iegādājušies uzņēmumu Keybase, lai izstrādātu šifrēšanas sistēmu gala lietotājiem, tomēr tā būs pieejama vien par maksu. Šis plāns izsaucis neapmierinātību ekspertos, kuri norāda, ka tas var sliktā veidā ietekmēt dažādas bezpeļņas organizācijas, žurnālistus un aktīvistus, kuriem varbūt nav lieku līdzekļu, bet kuru darbs ir ļoti svarīgs sabiedrībai. Tieši viņi, nesaņemot informācijas šifrēšanu, varētu būt pakļauti nevajadzīgiem noplūdes riskiem.

    Reklāma

    Zoom uz šādu argumentu atbild ar to, ka tieši bezmaksas versija var tikt izmantota kādu ļaunprātīgu rīcību plānošanai, kas ļautu sadarboties ar drošības iestādēm kā FIB un nodot šo svarīgo informāciju. Tiesa uzņēmums plāno noteikt lietotāju grupas un profilus, lai, piemēram, skolēni un izglītības iestādes tiktu aizsargātas. Uz to labi norāda atgadījums ar kaila vīrieša pieslēgšanos video konferencei kādā skolā.

    Rīka datu plūsma un lietotāju skaits ir tik liels, ka šifrēšanas risinājumu izstrādē ir pamatīgs un resursietilpīgs darbs. Piemēram, populārās saziņas platformas kā WhatsApp, Apple Facetime un Google Duo piedāvā informācijas šifrēšanu video zvaniem, kuros ir vairāki dalībnieki, un tas nav radījis nekādas problēmas.

    AvotsWIRED
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma