Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung un Apple arvien vairāk sāk izmantot ultraplatjoslu tehnoloģiju

    Jaunākie raksti

    Mūsdienās ir tik daudz dažādu savienojumu kā bezvadu internets, Bluetooth un citi, taču tie jau ir salīdzinoši veci, un jūtams, ka tehnoloģiju giganti kā Samsung un Apple lūkojas pēc kaut kā jauna. Tas varētu būt ultraplatjoslu savienojums (angliski UWB), kas palīdzētu gan ātrāk, gan drošāk sazināties ierīcēm vienai ar otru.

    Ultraplatjoslu savienojums ir īsas distances bezvadu saziņas protokols, kas balstīts uz radio vilņiem, taču tas spēj nodrošināt ļoti lielus datu apmaiņas ātrumus, kā arī sniedz iespēju precīzi izsekot ierīces pat iekštelpās. UWB savu aktualitāti sāk iegūt tikai šobrīd, un Samsung ar to ir aprīkojis savus jaunākos flagmaņus Galaxy Note 20 Ultra un Galaxy Z Fold2. Primāri šī iespēja tiek izmantota Android Nearby Share funkcionalitātei, kas darbojas līdzīgi Apple AirDrop, ļaujot ērti nosūtīt dažāda veida datus tuvumā esošajām ierīcēm.

    Reklāma

    Avots: imec

    Šis savienojums nākotnē ļaus vēl efektīvāk izmantot dažādas viedās slēdzenes un citus viedpalīgus, jo ar tā palīdzību ierīces spēs ātrāk sazināties, kas nozīmē gan labāku kontroli, gan ērtāku atpazīšanu un saplūšanu vienā sistēmā. Lielas cerības tiek liktas tieši uz iekštelpu kartes iespējām, pateicoties ultraplatjoslu tehnoloģijai.

    Šo savienojumu ir saņēmis arī Apple iPhone 11 Pro, kas palīdz paātrināt un stabilizēt AirDrop funkcionalitāti. Tāpat šo savienojumu saņēmis gan jaunais HomePod Mini, gan jaunie iPhone 12 viedtālruņi, kas ļaus izsekot citu Apple ierīču novietojumu, kuras aprīkotas ar speciālo U1 mikroshēmu. Ultraplatjoslu tehnoloģija ļaus ierīcēm savienoties savā starpā tieši tad, kad nebūs pieejama Bluetooth vai bezvadu internets.

    Nākotnē UWB varētu aizstāt daļu to savienojumu, kuri mums šobrīd liekas tik ļoti pašsaprotami.

    AvotsGizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    14.10.2020 18:49

    Joprojām ceru sagaidīt kādu jēdzīgu risinājumu lai ātri padalītos ar failiem un bildēm bez datu zuduma (WhatsApp) starp telefoniem un datoriem. T.i. lai nav jāizmanto “lēnais” Bluetooth. Kā nekā WiFi atbalsts telefonā ir un pie datora subneta tiekam. Mākoņus, FTP u.tml. izvirtības nevajag.

    14.10.2020 20:34
    Reply to  Krotow

    Ja jau vienā tīklā, tad samba/cifs vai nfs share neder?

    Uz win10 ir ‘Your phone’, kas šo to var caur wifi (imo bluetooth vajadzēja zvaniem tikai).

    2134
    14.10.2020 22:07
    Reply to  Krotow

    tagad taču telefoniem ir wifi balstīta failu apmaiņa

    Reklāma